Düzgün, KKYDP'yi Anlattı!

Düzgün, KKYDP'yi Anlattı!

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)'nı anlattı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN, İlçe Ziraat Odası Başkanları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ömer BALUN ve TAR-GEL projesi kapsamında çalışan teknik personeli katıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından söz eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN: “Bakanlığımız tarafından, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla bu program uygulanıyor." dedi.

DÜZGÜN :"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı ve Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı Tebliğleri yayınlanmıştır. Bu programlar ile doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasının sağlanacaktır" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ömer BALUN ise yaptığı konuşmada " TKDK olarak IPARD kapsamında 17.04.2015 tarihi itibariyle On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunuyoruz. Çıkmış olduğumuz bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere KDV muafiyetli %50 ile %65 arasında destek vereceğiz. Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekleyeceğiz. Ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, meyve/sebze işleme ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da %50 oranında destek verilecektir. TKDK destekleri kırsal kalkınma için çok önemli bir rol oynuyor.” dedi.

Toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Elif MASKAN tarafından katılımcılara Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında sunum yapılarak, program sonlandırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler