Ebu'l Hasan Harakani Arpaçay'da Anıldı

Ebu'l Hasan Harakani Arpaçay'da Anıldı

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde düzenlenen programla Ebu'l Hasan Harakani anıldı.

Ebu'l Hasan Harakani Arpaçay'da Anıldı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde düzenlenen programla Ebu’l Hasan Harakani anıldı.

Arpaçay’da düzenlenen programa Kaymakam Faruk Erdem, daire amirleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İmam Hatip Lisesi rehber öğretmeni Tuncay Gülen, tarafından Seyyit Ebul Hasan-ı Harakani Hazretleri’nin hayatı ve görüşleri anlatıldı.

Kars’ın saklı değerlerinden birisinin de Harakani Hazretleri olduğunu ifade eden Gülen, ‘’Her kim Ebul Hasan’ın kapısına gelirse, ekmeğini verin ve inancını sormayın. Eğer Allah katında ruh taşımaya layıksa, Ebul Hasan’ın sofrasına elbette layıktır” dedi. Gülen, Harakani’nin hümanistik felsefenin de kurucusu olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Programda daha sonra Harakani Hazretleri’nin hayatını içeren slayt gösterimi katılımcılara gösterildi. Arpaçay İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emrullah Güney’in Kur’an tilaveti ve Hazal Ülker’in Seyyit Ebul Hasan Harakani adlı şiirinin ardından öğrencilerinden oluşan ilahi korosu dinleyicilere hazırladıkları ilahi dinletisini sundu.

Program, Harakani Hazretleri ile Gazneli Mahmut’un konuşması ve öğrencilerin 3. Murat döneminde Seyyit Ebul Hasan-ı Harakani Hazretleri’nin mezarının bulunmasını anlatımıyla sona erdi.

20140422aw068603_01.jpg

20140422aw068603_02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler