Edirne Valisi Günay Özdemir, Kars Halkından Özür Diledi

Edirne Valisi Günay Özdemir, Kars Halkından Özür Diledi

Kars Manşet'in 28.11.2017 tarihinde "Kars Eski Valisi Ayıp Etti!" başlığıyla yayınladığı habere Edirne Valisi Günay Özdemir, açıklama yaparak Kars halkından özür diledi.

Kars Eski Valisi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’nin Kurtuluş resepsiyonunda yaptığı konuşmanın Kars'ta ve Sarıkamış'ta büyük tepki çekmesinin ardından yazılı bir basın açıklaması yaparak, özür diledi.

Edirne'nin Kurtuluş resepsiyonunda "Sarıkamış'ta Solotürk'ün gösterisini izleyip onlarla birlikte bu milli duyguyu yaşayamadığım için kendi adıma duyduğum üzüntümü ifade ettim" diyen Vali Özdemir, "Edirne’nin Kurtuluş resepsiyonunda yapmış olduğum konuşmamda sadece kendi duygularımı ifade etmeye çalıştım. Kars’taki görevim esnasında gelen protokolün ve insanların Sarıkamış heyecanını yaşaması için görevli olduğumuzdan Sarıkamışlılar ve Sarıkamış’a gelen misafirlerimizle Solotürk gösterilerini izleyip onlarla birlikte bu milli duyguyu yaşayamadığım için kendi adıma duyduğum üzüntümü ifade ettim." dedi.

Kars halkından özür dileyen Vali Özdemir, "Yanlış anlaşılmaya sebep olacak ifadelerden dolayı çok sevdiğim, iki yıl boyunca ekmeğini yediğim, gecemi ve gündüzümü paylaştığım Karslı hemşerilerimi kırmış olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Bütün Karslı hemşerilerime bu yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerden dolayı özür ve üzüntülerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler