Edirne'deki Karslılar Tepkili!

Edirne'deki Karslılar Tepkili!

Kars Eski Valisi, Edirne Valisi Günay Özdemir'in 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü resepsiyonunda yaptığı konuşma Edirne'de yaşayan Karslıların da tepkisine yol açtı.

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşan Vali Özdemir SOLO TüRK gösterisini örnek vererek,aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'de ki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını belirterek "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım” şeklinde konuşması Kars halkının tepkisine yol açtı.

Kars'ta Kars Manşet aracılığıyla yapılan haberin ardından çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında Kars-Ardahan ve Iğdır Dernekleri Edirne temsilciliği de sessiz kalmadı.Kısa sürede büyüyen olaya tepkilerini dile getirmek adına önümüzdeki günlerde bir açıklama yaparak olayı kınayacaklarını belirten Edirne'de yaşayan Karslılar, "Biz Edirne'de 5 bin kişiyiz.Bu açıklama Karslıları açıkça üzmüştür.Tüm Türkiye'de bu olaya tepki mutlaka gelecektir. Türkiye'nin her karışında vatanını seven, vatan sevgisi ile yoğrulan Karslılar vardır. Bu açıklama bizi üzmüştür." dediler.

Öte yandan Sarıkamış destanının yazıldığı yerin adının bu şekilde anılmasınında manidar olduğunu hatırlatan Karslılar, "Bu açıklama Sarıkamış ruhunuda zedelemiştir. Umarız anlatılmak istenen farklıdır." dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler