Edirne’den Kars’a 60 okul destek verdi

Edirne’den Kars’a 60 okul destek verdi

“Kadınlarımıza Ne Kadar Değer Veriyoruz” konulu klip projesine Hatay’dan Kastamonu’ya, Edirne’den Kars’a 60 okul destek verdi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir grup öğrenci, 8 mart dünya kadınlar günü nedeniyle kurtuluş savaşında ön saflarda olan kahraman kadınları tanıtmak için “Kadınlarımıza Ne Kadar Değer Veriyoruz” konulu klip çektiler. Projeye Hatay’dan Kastamonu’ya, Edirne’den Kars’a 60 okul destek verdi, öğrenciler 17 kadın kahramanı tanıtmak için klipte rol aldı. 

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Karakese ilkokulu ile Osmaniye Mehmet Cevlani Önal İlkokulu öğretmenleri Halil Aksay ve Mehmet Bolat öğrencileri ile birlikte ‘kurtuluş savaşında rol alan kadınlarımız’ adlı etwinning projesi başlattı. 
Hatay’dan Kastamonu’ya, Edirne’den Kars’a 60 okul projeye destek vererek kurtuluş savaşında etkin rol oynayan 17 kadın kahramanı tanıtmak için öğrenciler video klip çektiler. 

Karakese ilkokulu sınıf öğretmeni Halil Aksay, "Başlattığımız projemize kısa sürede çeşitli illerimizden 60 okul katılarak destek verdiler. Hayatımızın her alanında olduğu gibi kurtuluş savaşında da en önlerde kadınlarımız yer almıştır. Osmanlı – Rus savaşının kahramanı Nene Hatun ile Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kız kardeşi Makbulu hanım olmak üzere İsmini belirlediğimiz bağımsızlık mücadelemiz sırasında çok büyük rol oynayan 17 kadın kahramanımızı canlandırma ve dramalar ile tanıtmaya çalıştık. 8 Mart kadınlar gününde hazırlayacağımız belgesel ile kadınlara verdiğimiz değeri göstermeyi hedefliyoruz. İsmini belirlediğimiz bağımsızlık mücadelemiz sırasında çok büyük rol oynayan kahraman kadınlarımızı tanıtmak adına ortaklarımızdan gelen görüntüleri birleştirerek hazırladığımız belgeseli 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayarak kadınlarımıza verdiğimiz değeri ortaya koyacağız" dedi. 

Osmaniye Mehmet Cevlani Önal İlkokulu sınıf öğretmen Mehmet Bolat ise “Projemizin amacı öğrencilere milli birlik ve beraberlik ruhunu kazandırmak. Öğrencileri tarihini araştırmaya teşvik etmek. Toplumu oluşturan her bireyin aynı haklara sahip ve eşit olduğunu kavratmak. Birlikte hareket etmenin önemini kavratmak. Toplumu oluşturan kadınlarımıza gereken değeri vermek” dedi. 

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri, 17 kadın kahraman Nene Hatun, Makbule Hanım, Gördesli Makbule, Şerife Bacı, Adile Onbaşı, Cennet Ana, Bodrumlu Ümmüşen, Binbaşı Ayşe, Çete Ayşe, Dağköylü Fatma, Halime Çavuş, Kara Fatma, Kılavuz Hatice, Nezahat Onbaşı, Senem Ayşe, Tayyar Rahmiye, Halide Edip Adıvar’ı tanıtmak için klipte rol aldılar. 

edirne’den-kars’a-60-okul-destek-verdi-(1).jpgedirne’den-kars’a-60-okul-destek-verdi-(2).jpgedirne’den-kars’a-60-okul-destek-verdi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler