Edremit Belediye Başkanı Say'dan Mevlid Kandili mesajı

Edremit Belediye Başkanı Say'dan Mevlid Kandili mesajı

VAN (AA) - Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Say, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in...

VAN (AA) - Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Say, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili'ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini kaydeden Say, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimizin hayatını örnek almalı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi kendimize prensip edinmeliyiz. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş, dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmalıyız. Batı İslam'a ve mukaddesata saldırıyı fikir özgürlüğü olarak gösteriyor. Sebep ne olursa olsun bu ümmet İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacaktır. Peygamberimizi daha fazla okumak, onun kutlu hayatını çocuklarımıza, nesillerimize anlatmalıyız. Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni en kalbi duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler