Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

HAKKARİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı Şanser Kutluk, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını istediklerini bildirdi.Kutluk, şube binasındaki...

HAKKARİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı Şanser Kutluk, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Kutluk, şube binasındaki toplantıda, ülkede resmi ve özel kurumlarda fiilen görev yapan 1 milyon 200 bin öğretmenin olduğunu söyledi.

Öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir Öğretmenlik Meslek Kanununun olmamasının hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan da yoksunluk olduğunu söyledi.

Buna yönelek meslek kanununun çıkarılmasını istediklerini belirten Kutluk, şöyle konuştu:

"Öncelikle resmi veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayacak, öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak bir yasal düzenlemeye duyulan ihtiyaç konusunda geniş bir toplumsal mutabakatın varlığı herkesçe kabul edilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun eğitimin niteliğinin artmasına doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayacak pek çok düzenlemeye yasal dayanak oluşturma potansiyeli bulunmaktadır. Biz, meslek kanununda, öğretmenlerin özlük haklarının uluslararası standartlar çerçevesinde tanımlanmasını ve geliştirilmesini istiyoruz. Salgın sebebiyle eğitim, öğretim faaliyetlerinde bilinen ve alışılagelen usullerin zorunlu olarak terk edilmesi, öğretmenlerimizin fedakarlıkları, azimleri, çabaları olmasa, bu zorlu sürecin, öğrenme kayıpları başta olmak üzere giderilmesi mümkün olmayan zararlara sebebiyet vereceğini bugün çok net görebiliyoruz."


Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler