Eğitim Sen’in 1 Eylül Açıklaması!

Eğitim Sen’in 1 Eylül Açıklaması!

Kars’ta; Dünya Barış Günü nedeniyle Eğitim Sen Kars Şubesinde bir araya gelen Kars Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya BES Kars Şube Başkanı İnan Ercan, Belediye İş Sendikası Kars Şubesi Başkanı Çağlar Yarıcı, SES Temsilcisi Arış Özçelebi ve İHD Kars İl temsilcilerinden Adem Maço katıldı.

Toplantıda bileşenler adına açıklamada bulunan Büro Emekçileri Kars Şube Başkanı İnan Ercan, 7 Haziran seçimlerinde istenilen sonuçlarının alınamaması nedeniyle ve Başkanlık Sistemine geçilememesin ardından ülkede savaş konseptine girildiğini iddia etti.

Ülke son günlerde yeniden yaşanan savaşta her yaştan insan ölümlerinin gerçekleştiğini de ileri süren Ercan: “Her gün çocuk ölümleri genç ölümleri maalesef bizleri tehdit etmekte. Ölümden, kandan, gözyaşından beslenen bazı siyasetçiler, maalesef bu ülkenin ezilenlerini yok sayan, emekçi çocuklarının üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar. Oysa biz, bu ülkenin ezilenleri, emekçileri, işçi sınıfından yana olan insanlar olarak, bu haksız savaşın adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz. Siyasetçilere baktığımız zaman kalkıp ‘Bende şehit olmak istiyorum’ söylemiyle şehitlik üstünden kendilerine zırhlı araçlarda koruma ordularıyla birlikte geziyorlar. Ama kendileri ne çocuklarını ne yiyenlerini nede yakınlarını askere göndermiyorlar. Bunlar bedelli ve çürük raporlarıyla askerlikten kaçan insanlardır. Bu vesileyle bizler Kars Emek ve Demokrasi Güçleri, bugün 1 Eylül Dünya Barış Gününde, tüm dünyada olduğu gibi Kars’ta da bu haksız savaşa, çatışmalara ölümlere son demek amacıyla yarın at heykeli önünde saat 12:30 da bir araya gelerek barışı haykıracağız. Kars’ta ki tüm emek ve demokrasi güçleri olarak duyarlı olan tüm çevrelerce bir barış içeren bir basın açıklaması yapacağız. ‘Yeter artık silahlar sussun, barış konuşsun, barış barış barış’ diyerek basın açıklamamızı gerçekleştireceğiz. Barışa duyarlı ve barış isteyen duyarlı Kars halkını yarın yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Unutmayalım ki, barışta çocuklar babalarını mezara gömer, oysa savaş zamanı babalar çocuklarını toprağa gömer.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler