Eğitim ve Öğretimin Yaşı Yoktur

Eğitim ve Öğretimin Yaşı Yoktur

Meslek Yüksekokulları 2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlayarak mezun oldular.

Düzenlenen mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Kars Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erhan Deniz, Meslek Yüksekokulların kuruluş amacından bahsetti. Doç. Dr. Deniz, Meslek Yüksekokullarının ara eleman yetiştiren okullar olduğunun altını çizerek “Meslek alanında sektörün istediği bilgi ve beceriye sahip, sosyal, kültürel etkinliklere doğrudan ve dolaylı katkı sağlayabilen ara insan gücünün yetiştirilmesidir. Meslek Yüksekokulu mezunları çalışma alanlarındaki görevleri itibariyle üst düzey yönetici ile usta işçi arasında bulunan, usta işçiden daha fazla teorik bilgiye sahip, lisans mezunlarından daha çok uygulama becerisine sahip bir ara meslek elemanıdır. Bilindiği gibi meslek yüksekokulları uygulama ağırlıklı eğitim öğretim yapan, el becerisi ve uygulama yeteneği yüksek ara eleman yetiştiren okullardır.” dedi.

Diploma eğitiminin yanı sıra sertifika eğitimine de önem verdiklerini dile getiren Doç. Dr. Deniz, “Bölgesel ve ulusal ekonominin işlerliği ve rekabeti için kritik önemi olan nitelikli meslek elemanına; bilgiye ulaşma, bilgiyi çözümleme, işine uygun olarak yenileme kapasitesine sahip olacak düzeyde eğitim ve beceri kazandırmak, eğitimin toplumsal niteliğinin öne çıkarılmasını ilke edinerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmaktır. Meslek Yüksekokulları sanayi, ticari ve hizmet sektörlerinin rekabet güçlerini arttıracak yönde nitelikli insan gücü yetiştirmek, diploma eğitiminin yanı sıra sertifika eğitimine de önem vermek, hizmette rekabet, verimlilik ve kaliteyi esas almak, iş dünyası ve toplumla karşılıklı yarar esasına dayalı bir iletişim ve işbirliği içinde bulunma gibi misyonuyla eğitim veren yükseköğretim kurumlarıdır.” diye konuştu.

Toplam 462 öğrencinin mezun olduklarını söyleyen Doç. Dr. Deniz, “2016-2017 Eğitim öğretim yılını itibariyle Kafkas Üniversitesi Kars MYO 8 program ve 372 öğrenci, Sosyal Bilimler MYO 14 program ve 478 öğrenci, Susuz MYO 5 program ve 82 öğrenci ile hizmet vermektedir. Yıl sonu itibariyle bu okullarımızdan toplam 462 öğrencimizi uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak sevgili öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Velilere ve hocalara seslenen Doç. Dr. Deniz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlerin emaneti olarak kabul ettiğimiz çocuklarınızı çağın ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı bir meslek sahibi olarak yetiştirmek için akademisyen arkadaşlarımla 2 yıl boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Özenle ve zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı gerçek yaşama uğurlamanın vakti geldi. Evlatlarınızın istikballeriyle ilgili herhangi bir kuşkuya kapılmamalısınız. Bugüne kadar yaptıklarıyla ve başardıklarıyla gerek sizlerin gerekse de hocalarının emeklerini boşa çıkartmayacaklarına olan inancımız tamdır. Onlarla gurur duyabilirsiniz.

İnsana yapılan yatırım, yatırımların en pahalısı, en önemlisi, en uzun olanı ve en zorudur. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, başarı ile tamamlayarak bugün emeklerinizin karşılığını almış durumdasınız. Sizlerin ürünü olan genç mezunlarımızla, ne kadar gururlansanız azdır. Akademisyen arkadaşlarıma, idari personelimize ve okullarımızın tüm çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ederim.”

Öğrencilere de nasihat veren Doç. Dr. Deniz, “Sizleri iki yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Hepinizin bir hedefi olmalı. Biliyorsunuz ki iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın. Kendinize doğru hedefler belirleyin ve bu hedefler ışığında göreceksiniz ki kazanan hep siz olacaksınız. Hayatınız boyunca çalışkan, dürüst ve hep gayretli olun. İşte şimdi hayatın merkezine doğru yol alıyorsunuz. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları tatlı bir anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. İlerideki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş adamı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeterde artar bile. Yonunuz açık olsun. Allaha emanet olun.” şeklinde konuştu.

egitim-ve-ogretimin-yasi-yoktur-(1).jpgegitim-ve-ogretimin-yasi-yoktur-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler