Eğitimde Atölye Çalışması Yapıldı!

Eğitimde Atölye Çalışması Yapıldı!

“YEREL MEDYA BAĞIMLILIK FARKINDALIĞI” EĞİTİMİNİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. GERÇEKLEŞEN EĞİTİMDE GAZETECİLER GRUPLARA AYRILARAK KENDİLERİNE VERİLEN KONUYU HABERLEŞTİRDİ.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde, 7 bölge 7 ilde yapılacak olan “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimlerinin ikincisi Erzurum’da gerçekleştirildi. Eğitim programına Kars, Muş, Van, Ağrı, Adıyaman, Erzurum ve Erzincan’dan yerel medya mensupları, kamu kurumlarının çalışanları ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

İlki İzmir’de gerçekleştirilen ve Erzurum’la devam eden “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimleri ile basın mensuplarının, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılık ile ilgili kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı projesi ile başta yerel medya olmak üzere yayın araçları ile halkı bilgilendiren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Yeşilay gönüllülerinin bağımlılık iletişimi kapasitesinin artırılması hedefliyor.  

BYEGM Erzurum İl Müdürü Memduh Nehri ile Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgili’nin açılış konuşmaları ile başlayan eğitimde ilk olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) formatörü Naci Bayrak tarafından bağımlılık farkındalığı hakkında bilgi verildi. Eğitim programı Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural’ın “uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler” konulu sunumu ile devam etti.

ATÖLYE ÇALIŞMASI İLE ÖRNEK VAKALAR ELE ALINIYOR

Uyuşturucu kullanan kişilere yönelik tasvirlerin, betimlemelerin haber metninde nasıl verilmesi gerektiğine ilişkin açıklamaların yapıldığı eğitimde, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yedi ilinden gelen katılımcılarla birlikte atölye çalışması gerçekleştirildi, basın mensupları tarafından uyuşturucu madde konulu özel haber çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalar Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural tarafından değerlendirildi. Eğitimin son bölümünde ise gazeteci Ayşenur Asuman Uğur’un da katılımıyla medya ve sağlık iletişimi üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitim programı katılımcılara sertifikaların dağıtımı ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

EĞİTİM PROGRAMLARI SAMSUN’LA DEVAM EDECEK

Günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifadelerden veya iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içerik veya görsel kullanımının önlenmesi gibi konuları merkeze alan “Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimleri her bölgeyi temsilen bir ilde olmak üzere, İzmir ve Erzurum’un ardından Samsun, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek. Bir sonraki eğitim programı ise Samsun’da gerçekleştirilecek.

egitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(3).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(5).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(6).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(4).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(7).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(9).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(2).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(8).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(11).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(10).jpgegitimde-atolye-calismasi-yapildi!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler