Eğitimler Başlıyor

Eğitimler Başlıyor

Çiftçilerin; bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmasını sağlamak amacıyla; 2006 yılında yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri yürürlüğe girdi.

Eğitimler Başlıyor

Çiftçi eğitimlerinde Bakanlık stratejileri, politikaları ve kalkınma planları doğrultusunda, tüm kaynakların etkili ve verimli kullanımını, tarımsal üretimin sürdürülebilir, ekonomik, verimli ve çevreye zarar vermeyecek bir şekilde yapılmasını, ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıdaya ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği, toprak, bitki ve su kaynaklarının korunmasını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek için çiftçi ihtiyaçlarını dikkate alarak hizmetler düzenlenmekte.

Düzenlenecek bu kurslarda İl/İlçe Müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller,  özel sektörden seçilen uzmanlar ya da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık yapan serbest danışmanlar görev yapabilmekte. Çiftçilerin; bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmasını sağlamak amacıyla; 2006 yılında yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri yürürlüğe girdi.

Tarımsal yayım ve danışmanlık: Tarımsal işletme sahiplerinin, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendilerine, geliştirilen teknolojileri kullandırmak suretiyle, bu problemleri çözebilecek bilgi ve beceri kazandırılmasını ve kırsal alanda yaşam standardının yükseltilmesini amaçlayan tarımsal işletme sahiplerinin eğitimi, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetleri arasında yer almakta.

Kars’ta da bu kapsamda 2013 yılında 9 Serbest Tarım Danışmanı, 1 Birlik 683 çiftçiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetinde bulunup 409 bin 400 TL desteklemeden faydalandı. 2014 yılında ise bu sayı artarak 10 Serbest Tarım Danışmana, 3 birlik vasıtasıyla bin 105 çiftçiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetinde bulunacak olup yaklaşık 656 bin 800 TL destekleme verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler