Ehlibeyt Derneği’nden iftar buluşması

Ehlibeyt Derneği’nden iftar buluşması

Kars Valisi Günay Özdemir, Ehlibeyt Derneği'nin organize ettiği iftara katıldı.

Ehlibeyt Derneği’nden iftar buluşması

Kars Valisi Günay Özdemir, Ehlibeyt Derneği’nin organize ettiği iftara katıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programında Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerinden Seyyid Ali Ekber Işık açılış konuşmasını yaparak bu mübarek Kadir Gecesi’nde iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti. Daha sonra Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerinden Seyyid Kasım Erdem’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezan okumasıyla katılımcılar oruçlarını açtı.

Vali Günay Özdemir, programda yaptığı konuşmasında, Ramazan’ın son günlerinde bir araya gelerek bu manevi havayı hep birlikte teneffüs etme fırsatı verdiği için Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Ramazan ayının Kars’ta çok huzurlu ve rahat geçtiğini belirten Vali Özdemir; “Herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı ve insanların birbirine daha çok hoşgörülü olduğu bir ortam gerçekleşti. Aslında Kars baktığımız zaman çok farklı anlamda etnik grupların yaşamasına rağmen birbiriyle uyum içerisinde olan, herhangi bir sıkıntısı olmayan, ortak bir yaşama kültürü oluşturmuş, belki de bölgemize, dünyaya örnek olabilecek bir kültürü yaşayan ilimiz. Kars’ta benim gördüğüm bu manevi huzurlu hava bölgemizde ki çatışmalara, ülkemizde ki çatışmalara örnek olabilecek bir hayat tarzını içermektedir. İnsanlar hiçbir zaman birbiriyle mücadeleye girmeyen, birbiriyle çatışmaya girmeyen üstelik birbirlerine fıkrayla yaklaşarak, fıkra anlatarak uyumlu yaşayan bir kültür oluşturmuştur.” şeklinde konuştu. Kars’ta kendisini bir vali olarak çok şanslı hissettiğini ifade eden Sayın Valimiz; “Çünkü bizim de burada öğrenebileceğimiz, burada sizlerle beraber yaşayacağımız çok önemli kurallar ve hayat tarzı var. Ben buradaki hayat tarzının, buradaki ortak geliştirdiğiniz yaşama kültürünün bölgemize ve ülkemize örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Düzenlenen iftar programı İl Müftüsü Mehmet Genç’in yaptığı dualar ile sona erdi.

İftar etkinliğine Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İl müftüsü Mehmet Genç, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncay Aydın, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolos Yardımcısı Fariz Caferov, Kafkas Üniversitesi’nden akademisyenler, kanaat önderleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr.Yunus Kılıç da, meclisteki çalışmaları dolayısıyla iftar yemeğine katılamadığı için mesaj gönderdi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler