Ekmek mücadelesi soğuk dinlemiyor

Ekmek mücadelesi soğuk dinlemiyor

EKSİ 1 DERECE SOĞUKTA EKMEK PARASI İÇİN AYAKKABI BOYUYORLAR

Ekmek mücadelesi soğuk dinlemiyor

EKSİ 1 DERECE SOĞUKTA EKMEK PARASI İÇİN AYAKKABI BOYUYORLAR

Türkiye genelinde kış mevsimi, kar yağışı ve soğuk hava ile yüzünü gösterdi.

Kars'ta soğuk hava ile birlikte kaldırım kenarlarında boyacılık yapan vatandaşlar ise işlerine ara vermeden devam ediyor. Umutla sabahın ilk saatlerinde boya kutularını açan boyacılar, soğuk havaya rağmen ayakkabı boyayıp 1,5 TL kazanmaya çalışıyor. Soğuk havalarda ısınmak için işyerlerine girip çıkan boyacılar, ayaklarının altına karton sererek soğuktan korunmaya çalışıyor.

Soğuk havaya rağmen yüzlerinden gülümsemenin eksik olmadığı dikkatlerden kaçmayan boyacıların müdavimleri de yok değil. Sokaklar ötesinden işe gidiş güzergâhını belirleyip boyacısına uğrayanlar mı, iş arasında bir boyacıma uğrayayım diyenler mi dersiniz. Boyacılarının üzerlerinde emekleri olduğunu söyleyen, Murat Yeşilipek 2 günde bir ayakkabılarını boyattığını ifade ederek; "Arkadaşlarımız ekmek parası için çalışıyorlar, güzelde boyuyorlar ve yıllardır bizde boyatıyoruz. Çünkü ayakkabı önemlidir" dedi.

Yazın pek zorlamadıklarını kışın ise zorluğunu çektiklerini ifade eden lise mezunu Ercan Çakar, ayakkabıcılığın baba mesleği olduğunu aktararak, "Her işin bir zor tarafı vardır. Sabah saat 7:30 gibi işe başlıyoruz. Kış olduğu için ikindi saatlerine kadar çalışıyoruz. Her gün buradayım, devamlı müşterilerim var"diye konuştu.  Çok seri şekilde ayakkabı boyamasıyla tanınan Çakar, soğuk havaya ve düşük gelirine rağmen sürekli şükretmekten geri kalmıyor.

'BOYACILARDAN TAVSİYELER’

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan boyacılar, ayakkabıların daha uzun ömürlü giyilmesi ve çatlakların oluşmaması için hazır boyaların kullanılmamasını öneriyor. Hazır boyaların ayakkabıların ömrünü kısalttığını ve öldürdüğünü ifade eden boyacılar, normal boyanın ise ayakkabıya az sürülmesi gerektiğini bununda ayakkabının ömrünü uzattığına dikkat çekiyorlar. Cilanın ise ayakkabının parlak gözükmesini sağladığı hatırlatan boyacılar her rengin kendi cilasının ayakkabıda kullanılmasını tavsiye ediyorlar. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler