EKPSS kadro sayısı belli oldu

EKPSS kadro sayısı belli oldu

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak'ın, Engelliler sitesine dayandırdığı haber şöyle:

EKPSS kadro sayısı belli oldu

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, Engelliler sitesine dayandırdığı haber şöyle:

5 Ağustos’ta yapılması planlanan EKPSS tercihlerinin, ertelenmesinin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen DPB’nin konuyla ilgili engelli adayları bilgilendirmediğini dile getirmiştik 

Yaptığımız haber sonuç verdi ve tercihlerin ertelenmesinden 12 gün sonra, DPB’nin EKPSS kadro artırma çalışmaları tamamlandı. Bakan Faruk Çelik yeni kadro sayısını açıkladı.

İşte Bakan Çelik’in, Twitter hesabından yaptığı açıklama:

‘Daha Önceden 3138 Engelli Memur kadro Sayısına Atama Yapılacağı Duyurulmuştu. Sivil Toplum Kuruluşlarından Gelen Talepler Doğrultusunda, Devlet Personel Başkanlığı Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Görüşmüş ve Atama Yapılacak Kadro 1013 Adet Arttırılmıştır.

Böylece 3138 Olan Engelli memur Atama Kadrosu 4151’e Yükseltilmiştir.’ dedi.

Ancak Bakan Çelik, tercih tarihi ve tercih kılavuzu hakkında bir açıklama yapmadı. Devlet Personel Başkanlığı’nın kılavuz ve tercih tarihi ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Engelli memur adayları, açıklanan kadro sayısıyla hayal kırıklığı yaşadılar. Eylem, kadro sayısının 6-7 bin olması için yapılmıştı.

Ayrıca, eylem dönemi gündeme gelen; halen çalışan memurların tercihi konusu, emeklilerin tercihi konusu, atama ve kadro belirsizlikleri devam eden engelli memur adayları da DPB’den açıklama beklemektedirler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler