EKPSS tercihleri sonrası yerleştirme nasıl olacak?

EKPSS tercihleri sonrası yerleştirme nasıl olacak?

Faruk Ocak'ın, engelliler sitesine dayandırdığı habere göre; 28 Ağustos'ta başlayan EKPSS tercihleri, 8 Eylül tarihinde sona erecek. Tercih süresi tamamlandığında; ÖSYM, yapılan tercihlere göre, bilgisayar ortamında yerleştirmeleri gerçekleştirecek. Peki

EKPSS tercihleri sonrası yerleştirme nasıl olacak?

Faruk Ocak’ın, engelliler sitesine dayandırdığı habere göre; 28 Ağustos’ta başlayan EKPSS tercihleri, 8 Eylül tarihinde sona erecek. Tercih süresi tamamlandığında; ÖSYM, yapılan tercihlere göre, bilgisayar ortamında yerleştirmeleri gerçekleştirecek. Peki bu atamalar hangi kıstaslara göre gerçekleşiyor?

Bu konuyla ilgili EKPSS tercih kılavuzunda bir açıklama mevcut. Yerleştirmeler 3 kıstasa göre yapılıyor: Tercih sırası, puan ve sıralama. Adaylar, tercihlerini yaparken bu durumu gözönünde bulundurmalı ve bu 3 kıstasa göre tercih listelerini oluşturmalıdırlar.

EKPSS tercih kılavuzunda yer alan açıklama:

EKPSS SONUCU İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

5.2 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

KURA yerleştirmesi ise, eğitim önceliği söz konusudur. İşte kılavuzdaki açıklama:

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

6.3 657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir. 6.4 Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılacaktır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir. kha

Önceki ve Sonraki Haberler