El Bab'dan acı haber! Şehit sayısı 5'e yükseldi

El Bab'dan acı haber! Şehit sayısı 5'e yükseldi

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile süren çatışmalarda 1 asker daha şehit oldu. Gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5'e yükselirken, harekat kapsamındaki şehit sayısı ise 61 oldu.

Bugün Türk askerinin El Bab'da sürdürdüğü operasyondan çok acı haberler aldık. TSK sabah saatlerinde 2 askerin şehit olduğunu duyurdu. Öğleden sonra ise el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, gün içindeki şehit sayısı 4'e yükseldi. Öte yandan şehitlerle ilgili acı detaylar gelmeye devam ediyor. Şehit olan uzman çavuş Mahmut Uslu’nun, yılbaşı gecesi Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ndeki İl Göç İdaresi Geri 

Gönderme Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.

Suriye'de Fırat Kalkanı harekatı devam ederken, El Bab kentinde DEAŞ unsurlarının saldırısında 2 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, şehit askerler ise helikopter ile Gaziantep'e getirildi. Yaralı askerlerden 2'si daha şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 askerin şehit olduğunu, 15 askerin ise ise hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile süren çatışmalarda 1 asker daha şehit oldu. Cenazesi helikopterle otopsi için Gaziantep'e getirildi. Helikopter pistinde ambulansa taşınan ve Karabük nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtilen şehidin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5'e yükselirken, harekat  kapsamındaki şehit sayısı ise 61 oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yılbaşı gecesi Gaziantep'in Oğyzeli ilçesi'ndeki geri gönderme merkezi'nde yemek yediği askerlerden Uzman Çavuş Mahmut Uslu El Bab'da şehit oldu. Askerlerden Uzman Çavuş Selim Topal da 20 Ocak'ta şehit olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler