El Bab'ta Türk Askeri Kahramanlık Destanı Yazdı

El Bab'ta Türk Askeri Kahramanlık Destanı Yazdı

Terör örgütü DEAŞ'ın, El Bab'ta Türk birliğine onlarca bombalı araç ve canlı bombalarla düzenlediği katliam gibi saldırı iki Türk tankının manevrası ve genç komutanların gösterdiği kahramanlık ile püskürtüldü.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, El Bab'ta Türk askeri bir kahramanlık destanı daha yazdı.

29 Aralık perşembe günü saat 18.00 sıralarında terör örgütü DEAŞ, El Bab'ta özel görev kuvvetinin olduğu yere tüm gücüyle saldırıda bulundu. Saldırı, Türk birliğine sızma şeklinde olmadı. Saldırı, zırhlı muharebe aracı olan BMP ve bombalı araç ile canlı bombalarla yapıldı. Saldırının mahiyeti bir taaruzdan ziyade katliama gelen bir canlı bomba topluluğu şeklindeydi. Araçları ve canlı bombaları o an sahadaki tabur komutanı sayamadı bile. Yani sayıları fazlaydı.

Şaşkınlık yaşayan Türk birliği, süratle pozisyon aldı. İki M60 tankı, mevzisinden fırlayıp ateşe başladı.

Türk tankı, mevziden çıkınca ABD yapımı olan antitank füzesi TOW ile vuruldu. Ama tank isabet almasına rağmen atışını sürdürdü. Tabur komutanı, isabet alan tankın tahliyesi için emir verdi. Tanktaki asteğmen "Biz bırakırsak arkada kimse kalmaz komutanım" dedi ve tankı tahliye etmedi. Üç füze isabet eden Türk tankı, saldıran gruba atışa devam etti. 5. füzeden sonra tankın atış kabiliyeti kalmadı. Bunun üzerine tank mürettebatı yaralı olarak tahliye edildi.

İkinci Türk tankı da, füze ile vuruldu

İkinci tankın komutanı astsubay da, "Ben de tanktan ayrılmıyorum" diyerek taaruzu sürdürdü. İkinci tank da vurulmasına rağmen terörist saldırıyı püskürtmeyi sürdürdü. İki tank da, toplam 5 kez füze ile vuruldu. Saldırıda şehit düşen olmadı.

Tabur komutanı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü karargaha bilgi verirken, "Manzarayı görmeliydiniz. Onlarca bombalı araç, zırhlı araçlar canlı bombalar; iki tank ile bu kahramanlar sayesinde tamamen imha edildi. Bir tane bile sağ kalan olmadı. Yüzden fazla terörist önümüzdeki düzlükte cansız yatıyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler