El Birliği İle Çalışma Hayatında Milli Seferberliğe Destek Olalım

El Birliği İle Çalışma Hayatında Milli Seferberliğe Destek Olalım

Kars İŞKUR Müdürlüğü “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberlik” projesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Kars İŞKUR Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 06 Ocak 2017 tarihinde Konya’da start verdiği “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberlik” projesi ile milli bilinç ve büyüme odaklı bir politika benimsenerek yıllık ekonomik büyüme oranının arttırılması, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yükseltilmesi, işsizlik oranının azaltılması ve işgücüne katılım oranının arttırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat 2017 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomik Şurası’nda  yaptığı konuşmasında yeni istihdam ve yatırım teşviklerinin müjdesini vermiş, her işverenimizin en az 1 yeni kişiyi istihdam etmesi durumunda işsizlik oranının minimize edileceğini vurgulamıştır. Buna göre yeni istihdamı teşvik etmek amacıyla 09/02/2017 tarih ve 687 Karar Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yeni teşvik programı ile 31.12.2017 tarihine kadar İŞKUR’a kayıtlı işe alınanların işe alınması durumunda, prim ödeme gün sayısının 22,22 TL ile çarpılması sonucu bulunacak elde edilecek tutar, İşsizlik Sigortası Fonun’dan karşılanarak işveren sigorta payından düşülecektir. Bu Teşvik programından 31.12.2016 tarihindeki istihdam sayınızın üzerine alacağınız yeni istihdam için geçerli olacaktır.

Bu Kapsamda 10/02/2017 tarihinde Sayın Valimiz Rahmi Doğan ve Kars İlinde Kamu Kurum Kuruluşları ile Özel Sektör İş verenlerinin katılımıyla Valilik toplantı salonun yapılan toplantı ile “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberlik” le ilgili Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf BULUT’un sunumuyla bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

KHK/687 ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici madde 17 ve Geçici Madde 18 ler eklenmiştir.

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİK  KAPSAMINDA UYGULANACAK OLAN TEŞVİK İŞVERENLERE NELER KAZANDIRMAKTA,

❖ Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır. (Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında alınan ihaleli işler kapsam dışı)

❖ İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır.

❖ İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların;  İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.

❖ SGK ve Vergi Borcu, İdari Para Cezası bulunmamak yada yapılandırmış olmalı,  

❖ Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 Türk Lirası ödeyecek olup, geriye kalan 773,00 Türk Lirası tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

❖ Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773,00 TL azalacaktır. 

❖ Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.

❖ Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kars Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesinde şartlarının tutması durumunda faydalanabileceğiniz teşvikler  programları şunlardır.

 1)   4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun geçici 17. Maddesi ile işveren sigorta payı İşsizlik Sigortası Fonun’dan karşılanıyor (Yeni Teşvik)

2)5 puanlık İndirim Teşviki,

3)Devlet Yatırım Teşviki,

4)Bölgesel Gelişmişlik Düzeyine Göre Uygulanan İlave 6 Puan İndirim Teşviki,

5)Yurt Dışına Gönderilen Sigortalılar İçin Uygulama Teşviki,

6)6111 Sayılı Kanun Kapsamında Mesleki Belge Sahibi Olan Sigortalıların, Kadınların ve Gençlerin İstihdam Edilmesi Durumunda ,Uygulanan Teşvik,

7)İşbaşı Eğitim Programını Tamamlayan Sigortalıların İstihdam Edilmesi Durumunda Uygulanan Prim Teşviki, (4447 Sayılı Kanun’un Geçici 15. Maddesi)

8)İşsizlik Ödeneği Alanların İstihdamı Teşviki,

9)5746 Sayılı Kanun Kapsamında AR-GE Yatırım Teşviki,

10)Engelli İstihdamının Teşviki,

11)Doğum Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği,

12)Meslek Edindirme Kursları,

13)İşbaşı Eğitim Programı,

14) Çalışanların Mesleki Eğitimi,

15)İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Kişilerin MYK Belge Almaların Yardımcı Olacak Eğitim Desteği’dir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler