'Elazığ-Ağın Arası 44 Kilometre Kısaldı'

'Elazığ-Ağın Arası 44 Kilometre Kısaldı'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ağın Köprüsü`nün tamamlanmasıyla birlikte Elazığ`dan Ağın ilçesine ulaşımın 44 kilometre kısaldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan eserlerin hizmete alımı için İstasyon Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı sisteminin detaylarını ve ülkeye kazanımlarını anlattı.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplu açılış törenine geçildi. İki yere canlı bağlantının gerçekleştirildiği törende ilk bağlantı Ağın ilçesinde yapımı tamamlanan Karamağara Köprüsü ve karayolunun açılışına yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından, bağlantının yapıldığı alanda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tüm Ağınlıların selamını iletti.

Erdoğan'ın "Dünya çapında projeler yapıyoruz ama Ağın 2 bin 900 nüfuslu da olsa Ağın'a da bir köprü yapın" sözlerini anımsatan Arslan, yaptığı açıklamada, Elazığ'dan Ağın ilçesine ulaşımın Keban Baraj Gölü üzerinden feribotla 83 kilometre, Malatya'nın Arapgir ilçesi üzerinden ise 127 kilometrelik bir mesafe kat edilerek sağlandığını belirtti.

Ağın Köprüsü'nün tamamlanması ile mevcut yolun 44 kilometre daha kısalarak, kesintisiz ulaşımın sağlandığına dikkati çeken Bakan Arslan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle açılan köprü, toplam 520 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindedir. Köprü ile 18,5 kilometrelik bağlantı yolu da tamamlanarak hizmete açılmıştır. Ağın Köprüsü için 70,6 milyon lira ve 18,5 kilometrelik bağlantı yolları için 23,6 milyon lira olmak üzere toplamda 94,2 milyon lira harcama yapıldı. Elazığ'da 6 projemiz devam ediyor, 8 projemizin ise çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsaydı, yaptıklarımızı 4-5 misline çıkarmayı bırakın, en az 10 misline çıkarırdık. İnşallah halkımız bu konuda yolumuzu açacak, biz de sizin emirlerinizi yerine getireceğiz."

elazig-agin-arasi-44-kilometre-kisaldi-(3).jpgelazig-agin-arasi-44-kilometre-kisaldi-(1).jpgelazig-agin-arasi-44-kilometre-kisaldi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler