EMİTT Fuarının ardından…

EMİTT Fuarının ardından…

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı unvanına sahip 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 71 ülkeden 63 binin üzerinde profesyonel katılımcı ile turizmcilerin yüzünü güldürdü.

EMİTT Fuarının ardından…

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı unvanına sahip 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 71 ülkeden 63 binin üzerinde profesyonel katılımcı ile turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Düzenlenen açılışın ardından Kars Valiliği koordinatörlüğünde, Anadolu topraklarında yapılan ilk Türk Camii olan Ebu Manuçhar Camisi şeklinde dizayn edilen Kars standı, 12 No’lu salonda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kafkas halk oyunları ekibi ve aşıkların programlarının yanı sıra Kars’ın tarihi, turistik ve kültürel potansiyellerinin tanıtıldığı standa ilk günden Karslılar, vatandaşlar ve turizm sektörü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Görsel ve yazılı medya kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği Kars standında Vali Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Mürteza Karaçanta ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, standı ziyaret eden ziyaretçilerle sohbet etti. Kars standını ilk ziyaret edenlerden biride Kars eski Valisi Ahmet Kara oldu. Stantta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Özdemir, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının (EMITT) Türkiye’nin tanıtımı, illerin tanıtımı için son derese önemli olduğunu belirterek; “Şuanda bizler de Kars’ımızın tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerimizi bunun yanı sıra sportif anlamdaki bütün imkanlarımızı burada halkımızla buluşturuyoruz ve tanıştırıyoruz” dedi.

EMİTT 2015 FUARI'NDA İLİMİZ'E BÜYÜK İLGİ

Kars Valiliği, Kars Belediye Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KARSOD Turizm Birliğinin katıldığı fuardaki Kars standı her kesimden yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilere Kars Kaşar Peyniri, Kars Gravyer Peyniri, Kars Balı, Kars Ketesi ikram edildi. Standımızda Sarıkamış Şehitleri için yapılan bölüm ve kentin tanıtım ürünleri ve ikramlar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Kars Valisi Günay Özdemir, EMİTT 2015 Fuarı’nda Kars standına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, “EMİTT Uluslararası Turizm Fuarı Şehrimizin tanıtımında önemli katkısı sağlamakla birlikte yerli ve yabancı turistlerinde ilimize gelmesinde büyük katkı sağlamaktadır.” açıklamasını yaptı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler