Emrullah Koman: “Kars’ta gönül belediyeciliğini gerçekleştireceğim”

Emrullah Koman: “Kars’ta gönül belediyeciliğini gerçekleştireceğim”

İnşaat Mühendisi Emrullah Koman AK Parti'den Kars Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yaptı. Koman, "Kars için kolları sıvadım. Gönül belediyeciliğini gerçekleştireceğim, gönüller kazanacağım inşallah." dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Gençlik ve Spor Bakanlığı İnşaat, Uygulama ve Denetim Müdürlüğü görevinden istifa ederek resmi müracaatını Ankara’da yapan Emrullah Koman, başvuru belgesini AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’a verdi.

Tek hedefi olduğunu ifade eden AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Emrullah Koman, “Türkiye’ye ve bölgeye yakışır, yaşanabilir bir Kars’ın oluşumunu sağlamaktır. Türkiye’nin ve bölgenin belki de en sıkıntılı illerinden biri olan Kars’ta belediye başkanlığı görevine hiçbir umutsuzluğa kapılmadan talip oluyorum. Bu nedenle görev nasip olduğunda ‘yapılamaz – değişemez’ denilen bütün işlerin, tüm olumsuz koşullara rağmen yapılabileceğini, değişebileceğini göstermek istiyorum. Çünkü ben inandım. Kars’ın cazibeli günlerine kavuşacağına dair olan inancımı hiç yitirmedim. Kars için heyecanım var.” dedi.

AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Emrullah Koman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün mücadelem; medeni dünyanın ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimlerini kazanmış, güvenli, tertemiz, herkesin birbirine saygı duyduğu, insanımızın ve özellikle çocuklarımızın sosyal imkanlarla donatılmış tesislerde vakit geçirdiği, mutlu olduğu, yaşanabilir bir Kars için olacak.

Bizim bütün Kars’a yetecek kadar sevgimiz var. Kars’a rekor sayıda belediye yatırımı yapacağız. Kars için projelerimiz var. Kars’ın çehresi değişecek. Gerçekleştireceğimiz projeler, Türkiye’de ses getirecek.

Belediyecilik anlamında Kars’ta kayıp yıllar var. Kars’ın bütün mahallerinde kentsel ve sosyal sorunların var olduğunun farkındayım. Her mahallenin yıllardır süregelen kangren olmuş farklı problemleri var. Şuna yürekten inanınız ki, Kars’ın mahallelerinde yaşanan bu sorunların çözümü için projelerimiz hazır, her günümüz çalışmayla, mücadeleyle geçecek. Günlük yaşantıyı felç etmeden Kars mahallelerini şantiyeye çevireceğiz. Yeni Kars’ı inşa edeceğiz. Kars, Kafkasların başkenti demektir. Kars, tarih demektir, Kars inanç demektir, Kars bir değer demektir. Sahip olacağı değerleriyle Kars marka şehir olacak.

Bu topraklara ve hemşerimize karşı büyük bir sorumluluğum var. Memleketim Kars’a borcum var. İnşaat Mühendisi diplomamın, Belediyede ve Bürokraside Müdürlük tecrübemin kazanımlarını Kars’ımıza vermek istiyorum. Bu nedenle ben Kars için kolları sıvadım. Gönül belediyeciliğini gerçekleştireceğim, gönüller kazanacağım inşallah. Selam olsun Kars’a, selam olsun bütün sevdası Kars olanlara, selam olsun AK Partimin Ak kadrolarına.”

EMRULLAH KOMAN KİMDİR?

Emrullah KOMAN 1963 yılında Kars’ın Kağızman İlçesi Kümbet Mahallesinde doğdu.

İlk Okulu, Orta Okulu ve İnşaat Teknik Lisesini bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. ODTÜ İngilizce Hazırlık Okulunu tamamladı.

ODTÜ İnşaat Mühendisliğini okudu, son sınıfta Ferihan hanım ile evlendi, Balıkesir’e yerleşti. Balıkesir Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliğinde eğitiminin kalan kısmını tamamladı, İnşaat Mühendisi oldu. Balıkesir Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği Yapı Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans (Master) Eğitimini Tez aşamasına kadar yaptı.

Kendisi gibi Kars’lı olan Ferihan hanım ile evlidir, Üniversite eğitimi alan Emre ve Tuğba isminde evlatları vardır.

İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Bakkal ve Manavdan oluşan Mahalle Marketi işleten Esnaf bir babanın evladı olarak, çocukluk ve gençlik yıllarında babasının yanında markette çalıştı.

Mühendis olduktan sonra mesleki çalışma hayatına Balıkesir 9. Hava Jet Üst Komutanlığı NATO savunma yapıları inşaatı şantiyesinde İnşaat Mühendisi olarak başladı. Balıkesir Savaştepe Belediyesi‘ne mühendis olarak geçti sonrasında belediye İmar ve Fen İşleri Müdürü oldu. Belediyede daimi Encümen Üyesi olarak görev yapdı. Ankara’ya Başbakanlık GSGM Tesisler Daire Başkanlığına tayin oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulması ile Bakanlık bünyesine geçti, İnşaat, Uygulama ve Denetim Müdürü olarak çalışmakta iken görevimden ayrılıp Belediye Başkan aday adaylığı müracatında bulundum.

Görevi gereği Türkiye’nin tamamını 81 vilayeti ile 900 ilçesini gördü.

Ayrıca, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya, İsviçre, Rusya, Suudi Arabistan (Mekke, Medine), Birleşik Arap Emirliği’ne (Dubai) yurt dışı görev ve seyahatleri oldu.

Görevi nedeniyle gerek Türkiye gerekse Yurtdışı seyahatlerinde bulunduğu yerleri şehircilik ve belediyecilik açısından inceleme ve değerlendirme imkanı buldu.

Mesleğinde 30 yıla yaklaşan çalışma hayatı boyunca; yatırım planlama, etüt yapma, bütçe tertipleme, proje hazırlama, ihale etme, uygulama, denetim ve kontrollük yapma, hakediş hazırlama, tahakkuk tanzimi, geçici ve kesin kabul yapma, imar, fen işleri, işletme, organizasyon, sevk ve idare alanlarında uzmanlaştı.

Ayrıca Mahkemelerde Teknik Bilirkişilik yapmaktadır.

Türkiye’deki bütün branşlara ait Spor Federasyonlarında spor tesisi inşaatı yapımı nedeniyle ortak çalışmalara katıldı, federasyon başkanı ile yönetim kurulu üyeleri ve sporcularla tanışarak Spor Camiasında çevre ve dostluklar edindi.

Çalıştığı kurumlara iş yapan Ulusal ve Uluslararası projeler yürüten inşaat şirketlerinin sahibi ve idarecileri ile teknik personelini tanımak suretiyle bu büyük firmaların iş programlarını ve çalışma yöntemlerini öğrenme şansı buldu.

2009 yılında Kars’a yerleşti. Ailece Fevzi Çakmak Mahallesi eski Erzurum Caddesi üzerindeki Dostluk Sitesinde yaşadı.

2009 yılında Kars’da Siyasi Parti Kurucu İl Başkanı oldu. Kars Merkez ve İlçelerinde siyasi parti teşkilatlarını kurdu. İl Başkanı olarak siyasi faaliyetler düzenlemek suretiyle, Kars siyasetinin içinde bulundu. Kars siyasetini yaşayarak tanıdı.

Ortak girişimle memleketi Kars’a Ticari bir yatırım yaptı, Selim İlçesinde Avrupa Birliği standartlarında, kalite sertifikalı, bölgenin en büyük ve modern koyun çiftliğini kurdu, halen işletmeye devam etmektedir.

Çocuklarının eğitimi nedeniyle 2011 yılında Ankara’ya taşındı. Ankara’da yaşamaktadır. Düzenli olarak Kars’a gelip gitmektedir.

İçinde Kars olan sivil toplum kuruluşlarında; Kağızman Dernek Başkanlığı, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Platformu Meclis Başkanlığı, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Memleket için yapılan kültürel ve sosyal faaliyetlerle sürekli Kars ortamı içerisinde bulundu.

İş hayatı boyunca Sayıştay Başkanlığı ve Teftiş Kurullarınca denetlenen inşaat yatırımı ve parasal ödenekli işlerde çalışmasına rağmen hiçbir disiplin suçu ve cezası almadı.

emrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(4).jpgemrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(3).jpgemrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(5).jpgemrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(2).jpgemrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(6).jpgemrullah-koman-“kars’ta-gonul-belediyeciligini-gerceklestirecegim”-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler