En Kolay Ulaşılan Kayak Merkezi, Sarıkamış...

En Kolay Ulaşılan Kayak Merkezi, Sarıkamış...

Kar kalınlığının 54 santimetre olduğu Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi en hareketli günlerini geçiriyor. Hava sıcaklığının da sıfırın altına seyrettiği kayak merkezinde otel işletme sahipleri oldukça memnun.

En Kolay Ulaşılan Kayak Merkezi, Sarıkamış...      

-TÜRKİYE’NİN EN GÖZDE KAYAK MERKEZİ: SARIKAMIŞ

Kar kalınlığının 54 santimetre olduğu Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi en hareketli günlerini geçiriyor. Hava sıcaklığının da sıfırın altına seyrettiği kayak merkezinde otel işletme sahipleri oldukça memnun.

Pistlerin uzunluğu, Sarıçam Ormanları, Kristal kar ve ulaşım imkanlarıyla Türkiye’nin önde gelen kayak merkezleri arasında bulunan Kars Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Sarıkamış denildiği zaman kar kristallerinin hayat verdiği 6 ayı beyaz, 2 ayı ayaz ve bulabilirseniz. Gerisi yaz olan 2 bin 634 rakımla bulutlarla komşuluk yapan turizm cenneti olarak Cıbıltepe Kkayak Merkezi akla gelir.

SARIKAMIŞ, TARİHİYLE ÇOK ÖNEMLİ SAYFALAR AÇTI

Atalarımızın canlarını feda ederek bizlere hediye ettiği Sarıkamış, tarihiyle çok önemli sayfalar açmıştır. Türkiye’de büyük kayak merkezlerinde çalışan kayak öğretmenlerinin yüzde yetmişi de Sarıkamışlıdır. Eski zamanlarda böyle kayak merkezleri yoktu. Şimdi ise milli kayakçılar için güzel bir kayak merkezi halindedir Sarıkamış. Çamurlu Kayak Merkezimiz normal olarak 850 metre uzunluğundadır ama orada yetişen kayakçılar tüm milli sporcularla yarışmışlardır. Bu da Sarıkamış için bir gurur kaynağıdır. O dönemlerde belirli imkanlar dahilinde bu sporlar yapılmıştır. O zaman kayak fakir sporuydu ama şimdi kayak zengin sporu oldu ve o eski milli kayakçılar yetiştirmek için Çamurlu Kayak Merkezi’ni eski zamanlarına dönüştürmesi hedefleniyor.

EN KOLAY ULAŞILAN KAYAK MERKEZİ

Sarıkamış’ta bulunan karın özelliği Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur, dünyada iki yere yağan toz kar özelliği vardır. Tesisler güvenlidir ve çığ tehlikesi yoktur, ulaşım yönünden Türkiye’nin ulaşımda en kolay olan kayak merkezidir burası. Ankara’dan Sarıkamış’a gelen bir kayak sever bir saat on beş dakikaya Kars’a geliyor, Kars Sarıkamış arası 54 Km. ve 30 dakika sonra kayak sporunu yapabiliyor.

KONAKLAMA İMKANI ARTIYOR

Kayak merkezinin yatak kapasitesi 10 bin iken geçtiğimiz seneye kadar 500 yatak kapasitesi ile çalışıldı. Ancak şuan ilçede bir çok otel yapılmakta. Bu oteller açıldığı zaman yatak kapasitesi binlerin üzerine çıkmış olacak. Sarıkamış’ı daha çok tanıtarak yatırım yapılması imkanı kolaylaştırılarak inşallah buradaki kapasite artırılacak.

Diğer taraftan burada yaban hayatı da çok önemli. Telesiyej ile yukarıya çıkarken aşağıda ayıların ve vaşakların ayak izlerini görebiliyorsunuz. Yine kuş sesleri içerisinde kayak yapacaksınız.

ŞUBAT’TA KAYAK KEYFİ

Buranın karının en önemli özelliği nemsiz kristal kar olmasıdır. Kayakçılar bunu çok iyi bilirler bunun sağladığı avantaj ise kayarken çok güzel bir kar sesi duyarsınız ve o kar uzun süre tazeliğini korur. Sarıkamış ilçesinde ayrı bir özellikte kayak sezonunun çok uzun süre olmasıdır. Şuan Şubat ayındayız ve bu kayak sezonu Nisan sonuna kadar devam edecek. Sarıkamış’ın tarihi ve kültürel yapılarıyla birçok farklı özelliği var. Sarıkamış’ta şuan iki tane hastane var ve bu hastanelerde çok sayıda uzman doktor görev yapıyor ve sağlık hizmetinin çok kaliteli ve hızlı veriliyor olması da ayrı bir avantajdır.

SARIKAMIŞ’TA KAYAK DAHA UCUZ

Sarıkmış ormanlarında kayak yapmak çok güzel, çok sakin bir ortam ve Kars’tan buraya ulaşım çok kolay. Dünyadan Kars’a gelmek çok kolay bu nedenle Kars’a gelmek kayak zevkini tatmin etmek ve geriye dönmek her ne kadar zengin sporu olsa da Kars’ta hala amatör duygularla yapılıyor. Karslı, Sarıkamışlı bu bölgenin insanı bu manada sadece turistlere hizmet etmek aşkıyla çalışıyor. Bilesiniz ki Sarıkamış’ta bu kayak olayı hala olabildiğince ucuz. Aklından kayak geçmeye başlayan insanlar lütfen Sarıkamış ile ilgili bir araştırma yapsınlar. Burada çok güzel tesisler var, güzel bir ortam var, hijyenik oteller var ve hala ucuz. Ülkenin birçok yerinde artık kayak tesisleri merkezi var bu sayılar yüzlere çıksa bile Sarıkamış istisna olmaya devam edecektir. Sarıkamış’a bir gelen başka hiçbir kayak tesisini beğenmiyor.

SARIKAMIŞ, DAHA DA TANITILMALI

Sarıkamış’ın kar kalitesini herkes biliyor ve bundan kimsenin şüphesi de yok. Hele ki internetin bu kadar yaygın olduğu ve dünyanın her yerindeki insanın bir diğer yerin teknik ayrıntısına erişebildiği bir dönemdeyiz ve insanlar bu hakkı teslim ediyor.

Şehitler diyarı Sarıkamış’ın birçok tarihi ve kültürel değeri var insanlar bunun da bilincindeler ve yine insanlar biliyorlar ki 54 Km mesafedeki Kars’ta da sadece Sarıkamış’ın kar kalitesi değil, gelen insanlar kültür ve turizm anlamında, inanç turizmi anlamında gerek Sarıkamış’ın gerek Kars’ın çok ciddi değerleri var. Buraya gelenler aynı zamanda o zenginlikleri de görebiliyor ve Sarıkamış’ın insanının sıcak yüreğiyle de karşılaşıyorlar. Kayak zengin sporu diye algılanıyor olabilir ancak Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin insanlar çok kolay erişebilme imkanlarının olmasıdır.

SARIKAMIŞ, KAR ALTINDA

Sarıkamış’a çok kolay gelinmesinin yanı sıra Sarıkamış’taki mütevazi imkanların yine mütevazi fiyatlarla herkesin imkanına sunuluyor olması da artık bu işe heves eden insanların da kar sporuyla buluşabildiği bir ortamdır burası. Karda kaymanın maksimum seviyesine erişebilecekleri bir ortamdır Sarıkamış. Sarıkamış’ın daha çok duyulmasını, daha çok hak ettiği yeri bulması ve şehitler diyarı Sarıkamış Kars’la birlikte bunu bütün insanlara yaymak gerekmekte.

Önceki ve Sonraki Haberler