Engelliler ARÜ’yü Ziyaret Etti

Engelliler ARÜ’yü Ziyaret Etti

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), “engellilere destek olacak” nitelikte faaliyetlerini sürdürüyor.

Engelliler ARÜ’yü Ziyaret Etti

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), “engellilere destek olacak” nitelikte faaliyetlerini sürdürüyor. ARÜ’lü yöneticiler ve öğrenciler Ardahan ili genelinde engellilere eğitim veren kurumları geçtiğimiz aylarda ziyaret etmişti. Ziyaret edilen eğitim kurumlarındaki öğrenciler ve öğretmenleri Ardahan Üniversitesi’ne iade-i ziyarette bulundu.

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi (İBEF) tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında engellilerle üniversite öğrencileri bir araya geldi. 7 öğrenci, hocaları Hanım Helen Dizler, Sedat Zorlu ve Tuncay Şahin eşliğinde İBEF Dekanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan'ı ziyaret ederek üniversiteyi gezdi.

Prof. Dr. Alparslan Ceylan, gezi esnasında yapmış olduğu açıklamada, sosyal sorumluluğa sahip bir üniversite olarak çeşitli projeler başlattıklarını ifade etti. Prof. Dr. Alparslan Ceylan,  “Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi olarak topluma daha duyarlı olmak, toplumun her katmanıyla ilişkiler kurabilmek, sosyal bir üniversite olma gereğini yerine getirmek için projeler başlattık. Bunlardan en önemlilerinden biri engellilerle ilgili projemizdir. Buradaki temel amacımız, toplumun bütün katmanlarıyla birlikte olabilmek ve topluma duyarlı gençleri yetiştirmek için özen göstermektir” dedi.

Başta Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz olmak üzere üniversite yönetiminin engelli öğrencilere yakın ilgi gösterdiği ziyarette, engelli öğrenciler üniversitede tarih dersine de girdi. Derste kürsüye çıkan öğrencilerden Fatih Yılmaz, “Burada sizinle arkadaş olduk ve çok güzel bir duygu" diyerek mutluluğunu ifade etti.

Rehabilitasyon Müdürü Hanım Helen Dizler de derste yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı “Engelsiz Yaşam Merkezi”nde engelsiz bir yaşam kurmaya ve yaşatmaya gayret gösterdiklerini belirtti. Hanım Helen Dizler, “Aranızdaki arkadaşlarınızdan bir kısmı, bizimle orada yaşayan arkadaşlarımızdır. Onların tüm fiziki ihtiyaçları imkânlarımız dâhilinde karşılanıyor. Sosyal entegrasyona inanıyoruz ve bunun için gayret ediyoruz. Engellilerimizin yaşamın içerisinde olmasını istiyoruz. İnsanlarımızla kaynaşmasını, birlikte hareket etmesini, onlarla birlikte bir yaşam kurmasını çok arzu ediyoruz. Elimizden geldiği kadar onlarla birlikte dışarıya çıkıp sosyal aktivitelerde bulunuyoruz. Fakat istiyoruz ki sizin gibi genç ve sevgi dolu yürekler bizi ziyaret etsin. Gelin bizi ziyaret edin ve onlarla birlikte sıcak ve üretken bir bağ kuralım” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler