Eniştenize sahip çıktınız

Eniştenize sahip çıktınız

Başbakan Erdoğan, Siirt'te halka seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Siirt Havalanı yerine Batman Havaalanı'na iniş yaptı. Karayolu ile Siirt'te gelen başbakan Erdoğan'a Bakan ve millettekileri eşlik etti. Başbakan cumhuriyet meydanında toplu açılış töreninde halka hitaben konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına, 12 Eylül tarihinde yapılan halk oylamasında yüzde 95'i aşkın oy oranıyla "evet" dedikleri için Siirtlilere teşekkür ederek başladı.

Siirt'in, yüzde 95 ile Türkiye'de en çok "evet" diyen iller arasında yer aldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben eminim ki baskılar olmasaydı, Siirtli kardeşimin hür iradesi baskı altına alınmasaydı, Siirt yeni bir rekora imza atabilirdi. Katılım oranı yüzde 51'de kaldı, zira sıkıntılar vardı. Bu bölgede benim vatandaşımın sandığa gitmesini engelleyenler, yüksek oranda evet oyu çıkacağını çok iyi biliyorlardı. Bunu engellemek istediler. Hayır cephesine boykot adı altında, boykot bahanesiyle destek vermek istediler ama işte gördünüz, başaramadılar. Çünkü millet iradesinin önünde durulmaz, değişimin önünde durulmaz çünkü değişim ertelenemez, engellenemez. Birilerinin yoksulluğun devam etmesini, istismar sebeplerinin ortadan kalkmamasını istediğini vurgulayan Erdoğan, çünkü oradan besleniyorlar, eğitimsizlikten besleniyorlar, yoksulluktan besleniyorlar. Biz bu kısır döngüyü kırdık ve kırıyoruz. Biz, bu bölgenin talihini, bu bölgenin çehresini değiştirdik ve değiştiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye'yi büyüttük, Türkiye'nin itibarını büyüttük, sofradaki ekmeği büyüttük. En önemlisi de demokrasiyi yücelttik, özgürlükleri genişlettik, yıllardır devam eden yasaklara son verdik, inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. Bu sayede kardeşliğimizi güçlendirdik, birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirdik. Allah'ın izniyle hep birlikte çok daha fazlasını da yapacağız. Türkiye'yi büyütmeye, Siirt'i büyütmeye devam edeceğiz. İnşallah mevcut sorunları da tek tek çözerek, kararlılıkla yolumuzda ilerleyeceğiz"

Özel sektör yatırımları sayesinde, Siirt'te 200'den fazla kişinin istihdam edildiğini kaydeden Erdoğan, Siirt'te tarifeli uçak seferleri için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, "Bütün planlamaları yaptık, inşallah bu ay içinde Siirt'e Ankara'dan tarifeli uçuşları da başlatıyoruz" dedi.

"ENİŞTENİZE SAHİP ÇIKTINIZ. BİZ DE SİZE MAHÇUP OLMADIK"

Erdoğan, "2003 yılında sizler yiğit, düştüğü yerden kalkar dediniz. 2003 yılında sizler, bu kardeşinize, eniştenize sahip çıktınız. Biz de çok şükür Siirt'e mahcup olmadık, Siirt karşısında yüzümüzü yere eğmedik" diye konuştu.

"Acılarla, dertlerle büyüdüklerini, her türlü engellemeye, her türlü tehdide göğüs gererek, sabrederek bugünlere ulaştıklarını" anlatan Erdoğan, hiçbir zaman pes etmediklerini, umutsuzluğa kapılmadıklarını belirtti. Bazılarının bu gelişmelerden rahatsız olduğunu, gelişmeleri hazmedemeyen, bu yatırımları engellemek için her yola başvuran "hazımsızlar" bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Dün, çetelerle, kirli senaryolarla, kirli tezgahlarla kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, bugün de boş durmuyor, bugün de çeşitli provokasyonlarla süreci bulandırmaya çalışıyorlar. Ben Siirtli kardeşlerimden her zaman uyanık olmalarını rica ediyorum. Oynanan oyunları çok iyi takip etmenizi, oynanan oyunların hedefini, niyetini, gayesini çok iyi anlamanızı sizlerden rica ediyorum"

Erdoğan, yola çıkarken "aldatan olmayacağız ama aynı zamanda aldanan da olmayacağız" dediklerini belirterek, "Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık, kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde sahneye konulan bayat tahrikleri her fırsatta tekrarlamak istediler, hiçbirine boyun eğmedik. Bugün de Allah'ın izniyle aldanmayacak, kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz" diye konuştu.

İktidar olmak için her yolu mubah görenlerden olmadıklarını, siyaseti ilkelerle, dürüstlük zemininde yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Bizim çözerimizde milletin emaneti var, bizim üzerimizde yetimin hakkı var. İşte bu hassasiyetle biz siyaset yapıyoruz. Üç beş oy hırsıyla, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılarla beraber olmak bizim kitabımızda yok" diye konuştu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, karayolu ile Batman'dan Siirt'e gelirken, özel sektöre ait bir süt ve süt ürünleri fabrikasının da açılışını yaptı. Açılış sonrasında Siirt milletvekilleri anons edildiği sırada alandaki vatandaşlar protesto etti. Vatandaşlar Erdoğan'ın konuşmasını sık sık keserek "Vur vur inlesin Kılıçtaroğlu dinlesi, en büyük enişte bizim enişte" şeklinde tezahüratlar yapıldı.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni ardından beraberindeki heyet ile beraber Limak holding tarafından Siirt'in Aydınlar ilçesi sınırları içerisinde geçen Botan çayı üzerinde yapılan Alkumru barajında incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile Alkumru barajına geçti. Başbakan Daha sonra Siirt valiliği ve AK Parti il teşkilatını ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan Alkumru barajında incelemede bulunurken, Eşi Emine Erdoğan Güres caddesi üzerinde bulunan Gökkuşağı Derneği kermes açılışına katıldı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler