Erbakan, 10’uncu ölüm yıldönümünde Kars’ta da anıldı

Erbakan, 10’uncu ölüm yıldönümünde Kars’ta da anıldı

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan, vefatının 10’uncu ölüm yıl dönümünde Kars’ta da anıldı.

 Tacettin DURMUŞ

Yeniden Refah Partisi Kars İl Başkanlığında düzenlenen anma töreninde, merhum Necmettin Erbakan’ın icraatları hatırlatılarak yad edildi.

Anma etkinliğine Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Sadık Çat da katıldı. İl ve ilçe teşkilat başkanlarının da katıldığı anma etkinliğin ardından Yeniden Refah Partisi Kars İl Başkanı İbrahim Çelik ve MKYK üyesi Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Sadık Çat basın açıklamasında bulundu.

ÇELİK; “ERBAKAN’IN YILLAR ÖNCE SÖYLEDİĞİ HER ŞEY TEK TEK ÇIKIYOR”

Yeniden Refah Partisi Kars İl Başkanı İbrahim Çelik açıklamasında, Necmettin Erbakan’ın başbakanlığı dönemindeki ve siyasi yaşamındaki başarılarını hatırlattı.

Merhum Erbakan’ı ülkemiz için yaptıkları hizmetlerden dolayı rahmet ve minnetle andıklarını belirten İbrahim Çelik, “Kıbrıs zaferinin mimarlarından Milli Görüş lideri devlet adamlığıyla bilinen Merhum Genel Başkanımızı 10’yılında anıyoruz. Ülkemiz için yaptığı hizmetleri her kes çok bilir. O dönemin başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, yardımcısı da rahmetli Erbakan Hocamız idi. Erbakan’ın ağır sanayi hamlesini başlattığını, leopar tanklarının mucidi olduğunu her kes bilir. Türkiye’de başarılı belediyecilik sistemini başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde milli görüş ruhuyla uygulayan bir liderdi. Dönemin başbakanları başka ülkelerden borç para dilenirken, O buna karşı çıktı. Belediyecilikte kendilerine oy vermeyen il ve ilçelere de aynı hizmetleri vermesiyle de bilinir. Sivas’ın bir Türkmen köyüne dahi hizmet götürmesiyle de bilinir. Ama Kars’ta gurup köy yollarımız yapılıyor. AKP Kars il Başkanının köyünün hemen yanında Karakale Köyü asfaltlanıyor ama 2 kilometre ötesindeki Türkmen Köyü olan Hacıhalil Köyü ile aşiret köyü olan Küküçyusuf’un yollarına kendilerine oy vermedikleri için asfalt dökülmüyor. Ama yıllar önce milli görüş ruhu böyle yapmadı ama şimdiki iktidarın hizmetlerini karşılaştırın. Kendisi yıllarca dini ve dinayeti bizlere anlattı ve İslam ve Türkiye düşmanı Siyonizimle mücadele etti. Sayısız hizmetleri var bu ülkeye. Erbakan’ın o dönem söylediği her şey şimdi tek tek çıkıyor” dedi.

ÇAT: “HOCAMIZIN YARIM KALAN PROJELERİNİ TAMAMLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

İl Başkanı Çelik’in ardından açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Sadık Çat da; kurucu liderleri Erbakan’ın Türkiye ve dünya siyasetinde el atmadığı bir pozisyonun kalmadığın söyledi.

Erbakan Hoca’nın mirasçıları olarak, partilerinin genel başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde 17 Kasım 2018 günü Yeniden Refah Partisinin kurduklarını da hatırlatan Çat;  kurduk o günden bugüne Erbakan Hocamızın yarım kalan bütün projelerini tamamlamak için yola çıktık. 81 il ve 922 ilçede tamamında teşkilatlanmamızı tamamladık. Şu anda sandık baş müşahitlerini atamak için yola çıkmış durumdayız. Yaklaşık 276 bin sandığın 70 bin baş müşahidi atanmıştır. Her ne kadar basında bizler çok fazla yer almasak da şu bir gerçektir ki; biz iktidar olmak için bu milletin en ücra köşesine varana kadar, evlerine kadar gidip kentlerini ziyaret edip ve davamızı anlatıyoruz. İnşallah ilk seçimde iktidar partisi olacağız. Allah gazamızı mübarek etsin, Allah hepinizden razı olsun hepinize saygı ve hürmetle Selam diyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler