Erbakan Vakfı Kars'ta da Kuruldu

Erbakan Vakfı Kars'ta da Kuruldu

AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Kars İl Temsilciliğine getirildi.

Tacettin DURMUŞ / KARS

Güven, yaptığı açıklamada Necmettin Erbakan Vakfı’nın, kendisinin vasiyeti üzerine açıldığını ve kurucu genel başkanının ise Necmettin Erbakan'ın oğlu Muhammed Ali Fatih Erbakan olduğunu söyledi.

Vakfın Kars İl Temsilcisi olduğunu açıklayan Güven, Erbakan Vakfı’nın 14 Haziran 2013 Cuma günü kurulduğunu da belirterek, vakfın genel merkezinin dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın uzun yıllar yaşadığı Ankara Balgat’taki konutunda yer aldığını ifade eti.

Karslıları İslam dünyasının, Türkiye’nin ve Kars’ın geleceğine ilişkin çalışmalar yapmak üzere vakfa davet eden Mahmut Esat Güven, Erbakan Vakfı’nın Kars’taki faaliyetlerini ise Faikbey Caddesi üzerindeki Durmuşlar Konak No:1 adresinde bulunan ve kendisine ait ofiste sürdüreceğini belirtti.

Merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın, memleketimizin kalkınması ve gelişmesi için inançla çalışmış, birçok devlet ve siyaset adamının yetişmesine öncülük etmiş bir şahsiyet olduğunu da açıklamasında belirten Güven: “Hocamız; üstün meziyetleri, ufku, vizyonu, düşünceleri, dünya meselelerine yaklaşımı ve yüksek öngörüsüyle sadece ülkemizde değil, İslam dünyasında da büyük saygınlık kazanmıştır.

Erbakan hocamızın adına kurduğumuz vakıf, sadece kendi ülkesi ve vatanı için değil, tüm İslam âlemi ve insanlık için de mutluluk ve esenlik isteyen, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanan bir lider olarak Necmettin Erbakan’ın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Bu anlamda vakfımız, Milli Görüş hedefinin Erbakan hocamız tarafından belirlenmiş istikametinden saptırılmasına izin vermeyecektir. Erbakan Vakfı’nın Kars il temsilciliği şahsıma verilmiştir. Ben de tüm Karslı hemşerilerimi; İslam dünyasının, Türkiye’nin ve Kars’ın geleceğine ilişkin çalışmalar yapmak üzere Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’na davet ediyorum.

Vakfın amacı, "Milli Görüş" prensiplerinin korunarak, yapılacak çalışmalarla Necmettin Erbakan'ın tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatılmasını sağlamaktır. Necmettin Erbakan'ın siyasi, akademik vizyonu ile birlikte İslâmî fikir ve projelerinin korunması, geliştirilmesi ve uygulanması esas alınmıştır.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler