Erbaş, “Camilerimiz sadece ibadet yeri değildir”

Erbaş, “Camilerimiz sadece ibadet yeri değildir”

Camilerin sadece ibadet yeri olmadığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “her camimiz bir mekteptir, bir medresedir.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hayırsever iş insanları tarafından yaptırılan Sarıkamış Müftülük hizmet binası ve Abdülbaki Ögel Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, İl Müftüsü Yusuf Eviş, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Erbaş Müftülüklerin Mescid-i Nebevinin şubeleri olduğunu söyleyerek, “Şehitler diyarı Sarıkamış’ta peygamber varislerinin İslam’a daha iyi hizmet edebilmelerini sağlamak için yapılmış olan İlçe Müftülüğümüzün ve bitişiğindeki külliyenin caminin açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz biliyoruz ki Müftülükler Mescid-i Nebevinin şubeleridir. Neden böyle söylüyorum? Çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) diyanet hizmetlerini Mescid-i Nebeviden yönetti.” dedi.

Din görevlilerinin her zaman insanların yanında olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bugün biz 81 ilimizde 922 ilçemizde müftülüklerimizle Efendimiz Aleyhissalatu Vesselamdan emanet aldığımız Diyanet hizmetlerini sürdürmeye çalışıyoruz. Kur’an Kurslarımızla, Camilerimizle 150 bine yakın hocamızla, mensubumuzla milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Elhamdülillah iyi ki Müftülüklerimiz, Müftülerimizi hocalarımız var. Ülkemizde her yerde her köyde, beldede, mezraya varıncaya kadar milletimizin yanında olan bir kurumuz. Çok şükür doğumundan ölümüne kadar hatta öldükten sonra insanlarımızın duasıyla, okumasıyla onların ruhlarına Kur’an-ı Kerim okuyup bağışlama şeklinden hocalarımız hep insanlarımızın yanında. Olmaya da devam edeceğiz inşallah.” ifadesini kullandı.

Camilerin sadece ibadet yeri olmadığını söyleyen Başkan Erbaş, “Bugün 90 bin camimiz var. İşte camilerimizden birisi de burada Abdülbaki Ögel Cami. Camilerimiz bizim için sadece ibadet edilen bir yer değil, her camimiz bir mekteptir, bir medresedir. Çünkü hocalarımız cami dersleri yapıyorlar. Her gittiğim yerde cemaatimizi cami derslerine davet ediyorum, hocalarımız Kur'an dersi çocuklarımız okula gitmedikleri zamanlarda, hafta sonlarında, mesai saatleri dışında camilerimize gelsinler, bilmediklerini öğrensinler. İslam; ilim, irfan, bilgi, hikmet üzerine medeniyetini kurmuş bir dindir. İlimden, irfandan, bilgiden, hikmetten yoksun olduğumuz zaman geri kalırız, maddi ve manevi olarak ilerleyemeyiz. Dolayısıyla işte burada Şehitler diyarı bundan 107 yıl önce binlerce dedemizin şehit olduğu bu topraklarda medeniyetimizin unsularına ne kadar çok sahip çıkarsak o kadar çok rabbimizin rızasına uygun işler yapmış oluruz. Ben bu külliyenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından hayırsever iş insanlarına plaket verildi. Kurdele kesiminin ardından Başkan Erbaş Müftülük hizmet binasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

erbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(1).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(2).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(3).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(4).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(5).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(6).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(7).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(8).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(9).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(10).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(11).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(12).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(13).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(14).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(15).jpgerbas,-“camilerimiz-sadece-ibadet-yeri-degildir”-(16).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler