Ercan’dan açıklama!

Ercan’dan açıklama!

Kars Devlet Hastanesi Takım Teknik Sorumlusu Recep Ercan'dan 'Bu seferde 'Doktor' çirkeflik yaptı!' başlıklı haberimize cevap geldi.

Ercan’dan açıklama!

Kars Devlet Hastanesi Takım Teknik Sorumlusu Recep Ercan’dan ‘Bu seferde 'Doktor' çirkeflik yaptı!’ başlıklı haberimize cevap geldi.

14.08.2014 (dün) tarihinde Kars Devlet Hastanesi ile Gazeteciler Cemiyeti arasında oynanan kurumlar arası futbol turnuvasında çıkan olaylar hakkında sitemizde yayınladığımız ‘Bu seferde 'Doktor' çirkeflik yaptı!’ başlıklı habere Kars Devlet Hastanesi Takım Teknik Sorumlusu Recep Ercan bir açıklama yaptı.

Teknik Sorumlu Ercan’ın yaptığı açıklama ise şöyle:

“Dünkü maç iki takım arasında gayet centilmence başlamış ve ilk yarısı centilmence geçmiştir. İkinci yarıda ise yine centilmence ve dostluk içinde devam eden maçın ortalarına doğru olaylar cereyan etmiştir. Takımımızın oyucusu ve kaptanı Dr. Savaş Bey maça gelirken 5 yaşındaki çocuğunu da maça getirmiştir. Çocuğu yedek kulübesinde maçı izlerken ve oynarken düşmüştür. Düşmesi sonucunda kolu incinmiş, başını vurmuş ve kısa süreli baygınlık yaşamıştır. Her şeyden önce bir ‘’baba’’ olan Savaş Bey çocuğunun düştüğünü görünce orta hakemin bilgisi dahilinde saha dışına çıkmıştır. Çocuğunun durumunun iyi olduğundan emin olduktan sonra tekrar sahaya girmiştir. Fakat sahaya girerken gerek kurallara müteakip olmadığından gerekse dalgınlığından dolayı hakemlere bilgi vermemiştir. Fakat yaptığı hatanın cezasını 2. Sarı kartı ve sonrasında kırmızı kartı görerek ödemiştir. Daha sonra yan hakemle arasında bir tartışma olmuş ve ortam yumuşatılmaya çalışılmıştır. Şimdi burada sorulması gereken bir baba olarak aynı durum sizin başınıza gelmiş olsa ne yapardınız? Hiçbir şey olmamış gibi sahadan çıkmadan maça devam edebilir miydiniz? Ayrıca düşen Savaş beyin çocuğu değil de sizlerden birinin çocuğu olmuş olsaydı doktor bey yine aynı hassasiyeti gösterirdi.

İkinci olarak değinilmesi gereken konu ise aldığımız duyumlar hakkındadır. Gerek gazeteciler cemiyetinde oynayan oyuncuları tanıyan kişilerden gerekse maçı izleyen seyircilerden aldığımız duyumlara göre Gazeteciler Cemiyeti’ nin kendi bünyesinde olmayan kişileri kendi bünyesinde çalışıyormuş gibi gösterip maçta oynatmalarıdır. Eğer ki böyle bir şey varsa devlet hastanesi olarak yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz. Turnuvanın amacı her kurumun kendi bünyesinde çalışan oyuncular ile mücadelesini göstermesidir. Önemli olan kupa kazanmaktan ziyade centilmen ve dürüst bir şekilde kurumlar olarak turnuvayı tamamlamaktır. Eğer ki kupa kazanmak için böyle bir şey yapılıyorsa turnuva amacından saptırılmış olur.

Maçın erken bitmesi hususunda ise yaşanan olayların ve Savaş beyin etkisinin olmadığını düşünmekteyiz. Çünkü normal şartlarda 18:00’da başlaması gereken maçımız önceki maçın geç bitmesi ile 18:20’de başlayabilmiştir. İkinci yarısı ise 19:00’da başlayan maçın bitmesine uzun süre olmasından dolayı Gazeteciler Cemiyetinin haberinde de belirttiği gibi hakem ‘’görüş açısı kayboldu’’ diyerek maçı erken bitirmek zorunda kalmıştır. Yani yaşanan olayların etkisinin olduğunu söylemek tamamen yanlıştır. Sayın editör yaptığınız haberde direk kurumu hedef alacak şekilde haber yapmışsınız. Kurumlarla bireyleri karıştırmayalım lütfen. Bir kurumu rencide ederek yetkilileri göreve çağırıyoruz demenin mantığı yoktur. Gerek ben gerekse takımımdan hiçbir oyuncu sizin futbolculara ve hakeme ne bir küfür ne bir sözlü sataşmada bulunmamıştır. Maç bittikten sonra sizin oyunculardan ve hakem heyetinden bizzat kendim özür dilemişimdir. Sayın editör neye dayanarak hastane bize baskı yaptı, hakemlere baskı yaptı diyorsunuz. Bu bir turnuvadır, profesyonel futbolcuların oynayacağı bir turnuva değildir. Sizler 100 çalışanı ve 2 internet sitesi sahibi olduğunuzu beyan ediyorsunuz. Ona bakılacak olursa bizlerde ilçe, belde, köy dahil 2000-3000 çalışanı olan bir kurumuz. Bizde daha önce profesyonel futbol oynamış gerek il merkezinde gerekse ilçelerde görev yapan sağlık çalışanlarını bu turnuvaya dahil edebilirdik. Ama biz bunu yapmadık. Sadece hastane kadrosunda çalışan personellerle kadroyu sınırlı tuttuk. Bundaki amaç turnuvanın adilce olması, takımların birbirine denk mücadele içinde olmalarını sağlamaktır. Bu vesile ile yapılan haberlere ve yorumlara hastane olarak katılmıyoruz. Takım olarak yaşanan olaylardan dolayı hakemlerden ve siz basın mensuplarından özür diliyor, saylarımızı sunuyoruz.” karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler