Erdem’in Bayram Mesajı

Erdem’in Bayram Mesajı

KARS ARPAÇAY KAYMAKAMI FARUK ERDEM'İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kaymakam Erdem’in Kurban Bayramı Mesajı

KARS ARPAÇAY KAYMAKAMI FARUK ERDEM’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bayramlar; hayatın hızlı akışı içinde tükettiğimiz zaman sermayesini barış, sevgi paylaşım ve kardeşlik değerleriyle kazanca dönüştürme imkanı sunan ayrıcalıklı zaman dilimleridir. Kurban Bayramı ise barışın, esenliğin, birlik içinde yakarışın, yenilenmenin, sosyal statüden arınarak eşitlenmenin, kendini bilmenin kutlu yürüyüşünün bayramıdır. İçerisinde pek çok simge, anlam ve değer barındıran  kurban ibadeti; manen Allah’a yakınlaşmaya vesile olurken madden dayanışma ruhunu canlı tutarak sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.

Teslimiyet ruhundan uzaklaştıkça günümüzde insanlığın hangi fitne ve desiselerle karşılaştığı, Müslüman kanı akıtılarak nasıl güç devşirildiği apaçık ortadadır. Bu bağlamda para ve silah gücüyle değil, selamın rahmetiyle birbirimize karşı güveni tesis ederek  barışı ve esenliği pekiştirmeliyiz. Kin, nefret, ırkçılık ve ayrımcılığın hükmettiği dünya düzeninde  bu bayramın çatlak dudaklarımıza pınar, çorak gönüllerimize inşirah olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle bayram sevincini evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizden de esirgemeyerek, kutlu tarihimizin bizlere yüklediği misyon gereği  bir tebessümle dahi olsa bu bayramda yanlarında olalım.

Bayramın kardeşlik ikliminin tüm dünyayı sarmasını, iç dünyamıza mutluluk, hanelerimize, ülkemize ve tüm dünyaya  barış ve huzur getirmesi temennisiyle değerli Arpaçaylı hemşehrilerimin ve tüm islam aleminin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Önceki ve Sonraki Haberler