Erdinç Dolu Çalışmaları İnceledi

Erdinç Dolu Çalışmaları İnceledi

Yayla yolu çalışmasını yerinde izleyen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Özel İdaresi ve Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) kapsamında olan ve Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kars İl Özel İdaresi arasında yürütülen Kırsal Altyapı Yatırımları protokolü çerçevesinde başlatılan, Arpaçay İlçesi Doğruyol köyü yayla yolu çalışması aralıksız devam ediyor.

Yayla yolu çalışmasını yerinde izleyen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. AKAKP kapsamında yürütülen yayla yolu çalışmasının Aralık ayında tamamlanacağını kaydeden Dolu, yol ve yapım çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Dolu, yaptığı açıklamasında, “Kısa adı (AKAKP) yani Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma Projesi olan ve Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber ve İl Özel İdaresi olarak karşılıklı yaptığımız protokol sözleşmesiyle, Kars Arpaçay Doğruyol köyü yayla yolunun yapımına devam ediyoruz. Bahse konu yayla yolumuz Doğruyol köyü yerleşim alanı ile yayla arası mesafesi 9520 km’dir. Yayla yolunun yapımı kapsamında 138 metre olmak üzere çeşitli ebatlarda koruge boru kullanılmaktadır. Ayrıca bu yola bağlı olarak, 6 adet sanat yapısıyla beraber, 32.500 metreküp kazıyla birlikte 36000 metreküp dolgu işi de mevcuttur. Yapılacak bu çalışmaların hemen arkasından reglaj, serme, sulama ve sıkıştırma işlemi gerçekleşecek. Bu çalışmaların akabinde ise yayla yolumuz Aralık ayında tamamlanmış olacaktır.” dedi.

erdinc-dolu-calismalari-inceledi-(1).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(2).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(3).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(4).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(5).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(6).jpgerdinc-dolu-calismalari-inceledi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler