Erdinç Dolu Mazlum Ağa Hamamını İnceledi

Erdinç Dolu Mazlum Ağa Hamamını İnceledi

Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Kars Merkezde bulunan Mazlum Ağa Hamamı’nda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Tarihi Mazlum Ağa Hamamında incelemelerde bulanan Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Erdinç Dolu bina içerisini gezerek restorasyon çalışmalarını yerinde görerek teknik bilgiler aldı.

Mayıs ayında çalışmalara başlanıldığını söyleyen Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Dolu, Mazlum Ağa Hamamı’nın tarihi dokusuna uygun bir şekilde yapılacağını vurgulayarak şunları ifade etti “Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Restorasyon çalışmalarının 1’nci etap alt yapı çalışmasına Mayıs ayında başlanıldı. Bu çalışmanın akabinde 2’nci etap Restorasyon projesi hazırlanarak ihale edilecek. Bilindiği üzere çok eskiden hamam olarak kullanılan bu bina uzun yıllar atıl durumdaydı. Dikdörtgen planlı ve düzgün kesme bazalt taşından yapılan Mazlum Ağa Hamamının iç mekânların da ki sağır kemerler ve niş süslemelerin dikkat çekici olduğunu gördük.  Projesi tamamlanan bu atıl binayı kendi tarihi dokusuna uygun hale getireceğiz. 2017 yılı sonlarına doğru da Restorasyon çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Dolu’nun Mazlum Ağa Hamamı incelemelerine İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürü Ersin Arslan’da eşlik ederek teknik bilgiler verdi.

erdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(1).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(2).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(3).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(4).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(5).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(6).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(7).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(8).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(9).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(10).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(11).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(12).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(13).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(14).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(15).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(16).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(17).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(18).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(19).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(20).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(21).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(22).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(23).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(24).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(25).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(26).jpgerdinc-dolu-mazlum-aga-hamamini-inceledi-(27).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler