Erdinç Dolu: Nazar Vardı, Nazar Çıktı

Erdinç Dolu: Nazar Vardı, Nazar Çıktı

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun veda programında slayt gösterisinde yaşanan teknik arıza için Dolu, “Nazar Çıktı.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Selim Kaymakamlık görevini yapan Erdinç Dolu, Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi ile Kars Vali Yardımcılığı görevine atanması sonucu Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun tarafından The Kars Park Otel’de veda yemeği düzenlendi. Düzenlenen veda yemeğinde Erdinç Dolu’yu anlatan slayt gösterisinde teknik bir arıza meydana gelerek slayt gösterisi yaklaşık 5 dakika geç başladı.

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Erdinç Dolu, yaşanan teknik arıza ile sözlerine başlayarak, “Öncelikle nazar vardı, nazar çıktı. Dolayısıyla programda yaşanan aksaklığı o kadar da önemsemiyorum.” Dedi.

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Erdinç Dolu, yaşanan teknik arıza ile sözlerine başlayarak, “Öncelikle nazar vardı, nazar çıktı. Dolayısıyla programda yaşanan aksaklığı o kadar da önemsemiyorum.” Dedi.

29 ağustos 2012 tarihinde başlayan Selim Kaymakamlık görevinin Pazartesi günü itibariyle sona ereceğini belirten Erdin Dolu, “Hayatımın en mutlu, en çok iftihar ettiğim, gurur duyduğum 4,5 yılı bana yaşattınız, sizlere teşekkür ediyorum. Selim halkı, özverili mesai arkadaşlarım ve seçilmişlerle birlikte resmi ve özel tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla örnek bir işbirliği anlayışı içerisinde Selim ile ilgili ihtiyaç ve sorunların çözümü konusunda ortak bir gündem oluşturduğumuza ve birçok olumlu projeyi hayata geçirdiğimize inanıyorum. İnsanımıza hizmet etmeyi en yüce amaç sayan bir yönetim anlayışı içerisinde kamu ve özel sektör yatırımlarından-kırsal alt yapı yatırımlarına, eğitimden-sağlığa, spordan-tarıma ve benzeri birçok konuda önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirildi. Selim’de kadınlarımız, engellilerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü noktasında hem Belediyemiz ile hem de STK’larımızla önemli projeleri hayata geçirdik.” dedi.

Çalışmaların küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Erdinç Dolu, “4 yılda 60 proje ve katma değere 31 milyon Türk Lirası. Bu yadsınamayacak, küçümsenemeyecek bir çalışmanın ürünü olduğunu düşünüyorum. ‘Güzelliğin on para etmez bende ki bu aşk olmasa’ demiş Halk Ozanı Veysel. Çalışmaktan, insana hizmet etmekten zevk ve heyecan duymuyorsanız kusura bakmayın hangi koltukta oturuyorsanız oturun hangi makamı işgal ederseniz edin değeriniz on para etmez.” diye konuştu.  

Başarının üç ana koşulu olduğunu söyleyen Erdinç Dolu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarı ve başarıya ulaşma ile ilgili malumunuz çok sayıda makale, yazılmış kitap ve görüş var. Ama benim daha çok benimsediğim, hoşlandığım ve eminim sizin de hak vereceğiz bir yaklaşıma göre başarının üç ana koşulu var. Birincisi; memleketini seveceksin, ama memleketini sevmek öyle laf ile olmaz, çalışmakla olur. İkincisi; insanlarını seveceksin. İnsanlarına hizmet etmekten mutluluk duyacaksın. Üçüncüsü ise; mesleğini seveceksin. Devletin sağlamış olduğu ödenekleri kullanmak yetkili makamlarda bulunan herkesin görevidir. Önemli olan o ödeneğin sağlanmasında, o yatırımın gerçekleşmesinde kişinin kişisel girişimi var mı yok mu? Önemli olan bu. Çünkü bizler makamları gösteriş için değil, hizmet için gören bir anlayışın temsilcileriyiz. Hiç şüphesiz yapılan ve yapılmayan çok şey var. Yapılan ve yapılmayanları ben sizlerin taktirine bırakıyorum. Ancak yapılan bütün hizmetlerin gerçekleşen bütün güzelliklerin asıl sahibi sizlersiniz.”

Konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşayan Erdinç Dolu herkesten helallik isteyerek, “Yunus’un diliyle; ‘Gönüller yapmaya çalıştığım bu süre zarfında istemeyerek de olsa kalbini kırmış olabileceğim herkesten helallik istiyorum. Ben duygulanmayacağımı zannediyordum ama maalesef mümkün değilmiş. Tabi çalışma arkadaşlarım beni yakından tanır, hiçbir zaman ‘ben’ dememişimdir, ‘biz’ demişimdir. Bir başarı varsa bu ekip ruhunun bir sonucudur. 4 yılda 60 proje üretildiyse ki bu KÖYDES, Vakfı rutin yardımları ve Belediyemizin yatırımları hariç. 31 milyon TL katma değer yaratıldıysa bu sadece benim kişisel katkım değil, bu bir ekip çalışmasının katkısıdır. Yine Yılın Kaymakamı seçilmemde bu ekip ruhunun önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.

“Tabi kısa sürede köylerimizin alt yapı anlamında ciddi işler başardığımızı düşünüyorum.” diyen Erdinç Dolu, “Örneğin göreve başladığımızda 4 köyümüzde parke taşı varken, bugün 24 köye ulaştık. Hatırlıyorum ilk göreve başladığım Muhtarlarımızla Taziye Evlerini konuşmuştuk. Ya dedik bu çadırlardan kurtulalım Taziye Evlerine başlayalım. İlk toplantımızda muhtarlarımız hatırlıyorsanız, ilk dönemki muhtarlarımız dediler ki yok bu bize olmaz. Çünkü her evin önüne çadır kurulacak. Dedim yok aklın yolu bir. Devletimiz büyük, hükümetimiz maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaratmıyor, ne ödenek istesek veriyor o zaman biz Taziye Evi yapacağız ve bugün itibariyle 29 tane Taziye Evi yaptık. Tabi yeterli mi? Değil. Bitti mi? Bu can bu bende olduğu sürece yılmadan mücadeleye, hizmet etmeğe devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un düzenlediği program Erdinç Dolu’ya misafirlerin hediye taktimi ile sona ererken, Erdinç Dolu ve eşi misafirleri kapıda uğurladı.

erdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(1).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(2).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(4).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(6).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(7).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(8).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(5).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(10).jpgerdinc-dolu-nazar-vardi,-nazar-cikti-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler