Erdoğan, Arslan ve Görmez’den Cami Açılışı!

Erdoğan, Arslan ve Görmez’den Cami Açılışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Esenboğa Havalimanı’nda yapılan Caminin açılış törenine katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da hazır bulundu.

Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen caminin ibadete açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Modern mimarinin burada göz ardı edilmediğine bizzat şahit oldum; bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır, onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Konukevi ve Dış Hatlar Terminali arasına inşa edilen camiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve bu ihtiyaca cevap vererek camiinin yapımını üstlenen TAV şirketine teşekkür etti. İçinde 1500, dışında 1500 kişilik kapasiteye sahip camide Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde şadırvanlarına varıncaya her yerini gezip gördüğünü açıkladığı caminin mimarisi ile ilgili şunları değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Modern mimarinin de burada göz ardı edilmediğine bizzat şahit oldum; bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır, onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemli. Madde olmuş, mana olmamış; bunun hiçbir anlamı yok. Ama maddeyle manayı eğer birarada inşa eder yürütürsek, işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır.”

“CAMİYE YILDIRIM BEYAZIT’IN İSMİNİ VERDİK”

Caminin adının ne olacağı konusunda istişare ettiklerini ve istişare sonunda Yıldırım Beyazıt ismini verdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiinin hayırlı olmasını diledi ve konuşmasını tören bulunanların Kadir gecesini şimdiden kutlayarak tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaptığı duanın ardından caminin açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesildi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, öğle namazını açılışı yapılan Yıldırım Beyazıt Camisi’nde kıldı.

erdogan,-arslan-ve-gormez’den-cami-acilisi!-(3).jpgerdogan,-arslan-ve-gormez’den-cami-acilisi!-(2).jpgerdogan,-arslan-ve-gormez’den-cami-acilisi!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler