Erdoğan yeni başbakan için tarih verdi

Erdoğan yeni başbakan için tarih verdi

Başbakan Erdoğan: 'Perşembe günü MYK'yı toplayacağız' dedi

Erdoğan yeni başbakan için tarih verdi

Başbakan Erdoğan: 'Perşembe günü MYK’yı toplayacağız' dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin köşk davetlerine çağırılmasına ilişkin, “Davetlerimizi yaparız. Bu davetlerimize toplumsal barış çerçevesine icabet ettikleri süre içerisinde biz de 1 kere, 2 kere davetlerimizi yaparız. Bundan önce yaşanan bazı örnekler var ki bu davetlerde 1 kere, 2 kere davet edersiniz. Eğer bu davete icabet edilmezse ondan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini de korumak durumundayız. Ondan sonra da davet edecek halimiz yok, bunu peşinen söylemek zorundayız” dedi.

AK Parti’nin kuruluşunun 13. yıldönümü dolayısıyla genel merkezde düzenlenen resepsiyona katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin sabah Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Kongre seçimden sonra dediniz. Seçimlerden 90 gün önce il ve ilçeleri mi kastettiniz?” diye sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Belde, ilçe, il bu kongrelere 90 gün kala kampanyayı bitirmek. 2015 seçimlerinden sonra da olağan kongreyi yapmak, bu arada tabi ana kademenin bu kongreleriyle beraber gençlik ve kadın kolları da bitmiş olacak” dedi.

Partililerin yeni genel başkanın seçilmesi için kapalı zarflar halinde verilen tek ismin sadece kendisi tarafından mı görülüp, görülmediğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, “Şu anda bir arkadaşımız onların hepsinin listesini çıkartıyor, akşam alacaklarımız da var. Akşam çıkaracak bana neticelerini teslim edecek” ifadelerini kullandı.

Başka bir gazetecinin “Yeni hükümetin görevlendirmesini siz mi yapacaksınız?” diye sorması üzerine de Başbakan Erdoğan, 28 veya 29 Ağustos’ta yapacaklarının yanıtını verdi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler