Erdoğan Yıldırım'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Erdoğan Yıldırım'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldırım'ın mesajı şöyle:

"24 Kasım 1928 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul etmiştir. 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım’da insanları eğiten, doğru ve faydalı bilgileri öğreten, çocuk ve gençlerin kişilik olgusunun olumlu yönde gelişmesini sağlayan değerli öğretmenlerimizi anıyor, onlara olan şükran borcumuzu yineliyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki; Bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözünü ilke olarak kabul eden öğretmenlerimiz, vatanımızın en ücra köşelerinde birçok olumsuz şart ve koşullara rağmen büyük bir sabır ve özveriyle mesleklerini icra etmektedir. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğun ve manevi karşılığının bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bu nedenle sevgi, fedakârlık ve gönül mesleği olan öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Seçtikleri bu kutsal mesleğin verdiği sorumlulukla her bir bireyi çocukluk dönemlerinden itibaren eğiten, öğreten, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, daima gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaktır.

Başarının yolu eğitimden geçer. Eğitime yapılan her türlü yatırım, ülkemizin geleceğine yapılmaktadır. Bu sorumlulukla öğretmenlerimiz, çocuklarımızı en ileri koşullarda, en donanımlı şekilde eğitirken, ailesine, ülkesine bağlı, değerlerini koruyan, erdemli, hoşgörülü, demokratik bireyler olarak yetiştirmek için her türlü gayreti göstermektedir. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak genç nesilleri bilgi çağı ışığında yetiştirecek ve ülkemiz her zaman güçlü ve saygın bir ülke olarak yerini koruyacaktır.

Bu özel günde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarken, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, öğrencilerine verdikleri emek, gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü ile halen görevlerini sürdüren öğretmenlerimizin 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nü kutluyor, tüm öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler