Eriyen kar suları Susuz Şelalesini de coşturdu

Eriyen kar suları Susuz Şelalesini de coşturdu

Yöre halkı arasında ‘Su Uçan’ olarak adlandırılan Susuz Şelalesi’nin eriyen karla birlikte akması adeta büyüledi.

Volkan KARABAĞ

Kars ve ilçelerinin birçok bölgesinde eriyen kar sularından kaynaklı su baskınları yaşamı olumsuz etkilerken, Susuz ilçesinde bulunan Susuz Şelalesinin akışı çağlayana dönüştü. Kurak geçen yaz aylarında akışı oldukça azalan şelale bu günlerde görsel şölen oluşturuyor. 75 metre yükseklikten akan kar sularının sesi de seyredenleri büyülüyor. Kentte etkili olan sağanak yağıştan fırsat bulan yöre halkı da Susuz Şelalesinin çağlayan gibi akışını seyretmek için seyir terasına gelerek doyumsuz doğal manzaranın fotoğrafını çekerek ölümsüzleştiriyor.

Susuz Şelalesini ziyarete gelen Sedat Kaya, Diyarbakır’dan geldiğini belirterek Susuz Şelalesini haber sitelerinde ve televizyonlarda gördüğünü merak ettiğini söyledi. Şelaleyi görünce büyülendiğini söyleyen Kaya, “Diyarbakırlıyım. Susuz Şelalesini her zaman duyuyordum. Yakından ilk defa görüyorum. Karların erimesiyle bayağı bir çağlayan oluşturmuş. Muhteşem bir güzelliği var. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Susuz ilçesinde de böyle doğal güzellikleri görmek mümkün. Karların erimesiyle birlikte daha coşkun bir şekilde akmaya devam edecektir.” dedi.

Kurak geçen yazın ardından Kars ve çevresinde karların erimesiyle s taşkınları ve sel baskınlar olduğunu söyleyen Tacettin Durmuş ise, “Eriyen karlarla Susuz Şelalesi de coşkuyla akmaya başladı. Kurak geçen yaz ayının ardından görselliğini biraz yitirse de şuanda müthiş bir şekilde akıyor, görülmeye değer. Susuz Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor.” ifadesini kullandı. 

eriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(1).jpgeriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(2).jpgeriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(4).jpgeriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(5).jpgeriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(3).jpgeriyen-kar-sulari-susuz-selalesini-de-costurdu-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler