Erken yaşta ve zorla evlilik çocuk haklarının ihlalidir

Erken yaşta ve zorla evlilik çocuk haklarının ihlalidir

Erken yaşta ve zorla evlilik ile mücadele Kars il eylem planı faaliyetleri devam ediyor

Tacettin DURMUŞ

Kars Valiliği koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren erken yaşta ve zorla evlilik mücadele il eylem planı kapsamında Kars merkezde yer alan kahvehanelerde; Erken Yaşta ve Zorla Evlilik ile Mücadele, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetle Mücadele konuları ile ilgili olarak toplantılar düzenlendi.

Kars Belediyesinin sorumluluğunda gerçekleşen toplantılarda erken yaşta ve zorla evliliklerin çocuk haklarının ihlali olduğu vurgulanarak çocuklar üzerinde neden olduğu hem fiziksel hem de psiko-sosyal olumsuzluklara değinildi.

Ayrıca Kars Barosu ve Müftülük tarafından erken yaşta ve zorla evliliklerin konusu, ceza boyutu ve dinimizin bakış açısı ile ilgili de detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Kahvehane toplantıları yıl içerisinde devam etmesi planlanmakta olduğu belirtildi.

Toplantılara Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kars İl Müftülüğü ve Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanlığı, Mahalle Muhtarları ve Mahalle Sakinleri katıldı.

erken-yasta-ve-zorla-evlilik-cocuk-haklarinin-ihlalidir-(5)-001.jpgerken-yasta-ve-zorla-evlilik-cocuk-haklarinin-ihlalidir-(4)-001.jpgerken-yasta-ve-zorla-evlilik-cocuk-haklarinin-ihlalidir-(3)-001.jpgerken-yasta-ve-zorla-evlilik-cocuk-haklarinin-ihlalidir-(2)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler