Ermeniler tarafından şehit edilen şairin adı yurda verildi

Ermeniler tarafından şehit edilen şairin adı yurda verildi

Kağızman’da yapımı tamamlanan 534 kişilik üniversite yurda 25 yaşında Ermeniler tarafından 1918 yılında şehit edilen Kağızmanlı Hıfzı adıyla tanınan aşık ve şair Hıfzının adı verildi.

Volkan KARABAĞ

Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Kağızman İlçe Başkanı Nuri Turan ile birlikte Kağızman’da yapımı tamamlanan bazı yatırmaları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kars genelinde olduğu gibi Kağızman’da çok ciddi yatırımların ve projelerin hayata geçtiğini belirten Arslan ve Kılıç, “Hizmete açılan 534 kişilik kız ve erkek üniversite yurdu da bunlardan bir tanesi. Tam donanımlı ve oldukça modern bir mimariye sahip olan KYK yurdumuz, bundan böyle ilçemize gelecek üniversite öğrencilerimizin barınma sorununu çözmüş olacak. Özelikle yurdumuza Kağızman’da Ermeniler tarafından 1918 yılında elleri ve kolları bağlanarak 25 yaşında şehit edilen aşık ve şair Hıfzının adını verdik ki burada okuyan ve kalacak olan öğrencilerimiz bu ismi merak etsinler araştırsınlar ve Ermenilerin bu bölgede Müslümanlara nasıl zulüm ederek kıydıklarını öğrensinler istedik.” dedi.  

ermeniler-tarafindan-sehit-edilen-sairin-adi-yurda-verildi-(1).jpegermeniler-tarafindan-sehit-edilen-sairin-adi-yurda-verildi-(2).jpegermeniler-tarafindan-sehit-edilen-sairin-adi-yurda-verildi-(3).jpegermeniler-tarafindan-sehit-edilen-sairin-adi-yurda-verildi-(4).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler