Ermenistan, Azerbaycan’ı Savaşa Çekmek İstiyor

Ermenistan, Azerbaycan’ı Savaşa Çekmek İstiyor

TADDEF ve AGDD ortak basın açıklaması yaparak ”Ermenistan'ın hedefi Azerbaycan'ı savaşa sokmaktır. Açıkça sınırlar ihlal edilmiş taciz ateşi açılmış gereken cevabı da Ermeni devleti almıştır.” dediler.

TADDEF ve AGDD: Ermenistan, Azerbaycan’ı Savaşa Çekmek İstiyor

Azerbaycan Gençlik diaspora derneği başkanı gazeteci Elnur Eltürk ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu  Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Ermenistan Helikopterinin Azerbaycan Askerlerince düşürülmesi olayı ilgili olarak ortak basın açıklaması yaparak ”Ermenistan’ın hedefi Azerbaycan’ı savaşa sokmaktır. Açıkça sınırlar ihlal edilmiş taciz ateşi açılmış gereken cevabı da Ermeni devleti almıştır.” dediler.

Eltürk ve Ünsal, yaptıkları yazılı açıklamada, Ermeni silahlı kuvvetleri utanmadan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında tatbikat yapıyor ayrıca da  Cephedeki  Azerbaycan mevzilerine  taciz ateşi açıyor ve uçuşu  yapıyor. Bunun üzerine saldırı girişiminde bulunan Ermenistan helikopterini Azerbaycan silahlı güçleri tarafından Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında vurularak düşürülüyor. Bu da dünya hukuk kurallarına göre  nefsi müdafaadır. Azerbaycan mevzilerini ateşe tutan helikopterin vurulması mecburiydi. Çünkü Ermenistan kanunsuz olarak Azerbaycan’ın işgal ettiği topraklarda tatbikat yapması kanunsuzdur. Amacı Azerbaycan’ı tahrik edip savaşa sokmaktır. Minsk gurubu işgal edilen toprakların iade edilmesi için Ermenistan’a telkinde bulunuyor. Bunu duymazdan ve görmezden gelen Ermenistan gayri kanuni yola başvurarak tahrik ve taciz davranışı içindedir. Bugün işgal ettiği  Dağlık Karabağ’da terör gurupları oluşturuyor. Bu hareketi bile barış görüşmelerine darbedir. Bu nedenle dünya devletleri  bir an önce Ermenistan devletinin işgalci tutumuna dur demeli  bölgede barışın sağlanması için İşgal edilen Azerbaycan topraklarından Ermeniler çekilmelidir. Aksi taktir de Ortadoğu da devam eden savaş böyle giderse Ermenistan’ın  saldırgan ve tahrik edici davranışı ile  Kafkaslara da sıçrayacaktır.  ”görüşlerine yer verdiler.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a gereken cevabı her zaman verebilecek güçte olduğunu belirten Eltürk ve Ünsal, çıkacak bir savaşta zararlı çıkan Ermenistan ve Kafkaslar olacaktır bunun için başta Rusya olmak üzere ABD ve AB olaya müdahil olmalı işgal edilen topraklardan Ermenistan’ın barış yoluyla çekilmesi sağlamalıdırlar.” şeklinde konuştular. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber