Eroğlu, 19 müjde ile Kars’a geliyor

Eroğlu, 19 müjde ile Kars’a geliyor

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, 187 MİLYON TL TUTARINDAKİ 19 MÜJDE İLE KARS'A GELİYOR…

Eroğlu, 19 müjde ile Kars’a geliyor

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, 187 MİLYON TL TUTARINDAKİ 19 MÜJDE İLE KARS’A GELİYOR…

KARS’A ARALARINDA KARS BARAJI SULAMA HATTI’NIN DA BULUNDUĞU 12 TESİS KAZANDIRILIYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 187 milyon lira tutarındaki 19 adet yatırım müjdesi ile Kars’a gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında Kars’ta düzenlenecek merasimle DSİ tarafından inşa edilecek aralarında Kars Barajı Sulaması’nın da bulunduğu 12 tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 17 Temmuz Perşembe günü Kars DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasimi ile yaklaşık 182 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak.

KARS’ A 182 MİLYON TL’LİK 12 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde Kars Barajı Sulaması İletim Hattı, Kars İli Sel Kapanları, Sarıkamış 7 Kasım Göleti ve Kızılçubuk Deresinin temellerini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Arpaçay İlçe Merkezi ve Gülyüzü Köyü, Digor Şatıroğlu, Şirinköy, Varlı, Dikme, Sarıkamış Parmakdere, Susuz Aynalı köyleri ile Yanıkçayır Deresi taşkın koruma tesislerinin temellerini atacak. Temeli atılacak 12 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 182 milyon lira.

475 BİN 780 DEKAR ZİRAİ ARAZİYE SU İLETİMİ SAĞLANACAK

Temeli atılacak tesisler ile yaklaşık 475 bin 780 dekar zirai araziye su iletimi sağlanacak, 4.73 milyon m3 içmesuyu sağlanacak, yılda 9,76 milyon kilowatt.saat hidroelektrik enerji üretilecek. Arpaçay İlçe Merkezi ile 7 yerleşim yeri taşkınlardan korunacak. Ayrıca Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüş Yolu yapılacak.

KARS’A 187 MİLYON TL’ LİK 19 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı kapsamında Karslılara 187 milyon lira tutarında 19 müjde verecek. Müjdeler arasında sulama tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan dikimi, orman köylülerine kredi ve 6 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması yer alıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler