Eroğlu: Kars’taki Su Sorunu Belediyenin Problemi

Eroğlu: Kars’taki Su Sorunu Belediyenin Problemi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars'taki su sorununa değinerek, bunun belediyenin problemi olduğunu ifade etti.

Eroğlu: Kars’taki Su Sorunu Belediyenin Problemi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars’taki su sorununa değinerek, bunun belediyenin problemi olduğunu ifade etti.

Eroğlu, “Şebeke problemidir. Şebekeden biz sorumlu değiliz. Biz Selim Barajı’nı yaptık. Kars’a yeteri kadar arıtıyoruz, su veriyoruz. Biz artık belediyenin gelip de bakanlık olarak belediyenin şebekesini çalıştıracak halimiz yok.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 tesisin temelinin atılacağı programa katılmak üzere Kars’a geldi. Eroğlu, programı içerisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, parmağını masaya vurarak, su akmıyorsa, bunun belediyenin problemi olduğunu söyledi. Veysel Eroğlu, şöyle konuştu:

“Şebeke problemidir. Şebekeden biz sorumlu değiliz. Biz Selim Barajı’nı yaptık. Kars’a yeteri kadar arıtıyoruz, su veriyoruz. Biz artık belediyenin gelip de bakanlık olarak belediyenin şebekesini çalıştıracak halimiz yok. Şu an 350 bin nüfusa yetecek suyumuz var. Barajda su var, arıtma tesisi çalışıyor. Bizim vazifemiz bakın evvela bu vazifeleri çok iyi bilmeniz lazım. Devletin vazifesi şehrin deposuna kadar, aslında belediyenin yapması gerekir. Ama biz normalde belediye talep ederse, geçmişte talep edildi, şehrin deposuna kadar suyu getirmektir. Şehir içindeki şebekeden tamamen belediye sorumludur. O zaman onu da biz yapacaksak belediyeyi ne yapacağız.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler