"Erzurum, Erzincan ve Kars ile Beraber Olimpiyatlara Aday Olacağız"

"Erzurum, Erzincan ve Kars ile Beraber Olimpiyatlara Aday Olacağız"

Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına Adaylığı hususunu dile getiren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı "Erzincan ve Kars ile beraber Olimpiyatlara aday olacağız." dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Afyonkarahisar'da yapılan Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda söz alarak, çiftçilerin sorunlarından Erzurum'daki kış turizmine, tramvay projesinden 2026 Kış oyunlarına adaylığa kadar kadar bir çok konuyu gündeme getirdi. 

Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı 6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın teşrifleri, bakanlar ve milletvekilllerinin katılımı ile Afyonkarahisar'da gerçekleşti. Toplantının ikinci gününde, Başbakan Binali Yıldırım'ın önderliğinde bakanlar ve milletvekilleri ile görüş ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan Milletvekili Ilıcalı Erzurum'u ve Erzurumluyu yakından ilgilendiren bir çok konuya dikkat çeti.

"Çiftçimiz Bizden Müjde Bekliyor"

Son günlerde gündemde de geniş yer alan çiftçilerin sorunlarını toplantıda dile getiren Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, çiftçilerin yaşadığı sorunun ülke bütününü ilgilendiren temel bir konu olduğunu belirtti. Ilıcalı "Bahsedeceğim konu sadece Erzurum ağırlıklı gibi görünse de ülkemizdeki bütün çiftçileri ilgilendiriyor. Bu kapsamda Tarım Bakanımız ve Maliye Bakanımızın da konu ile ilgili bilgisi var. Şimdiye kadar çıkan yasalarda borç ertelemesi yaptık fakat faizde yapılandırma yapamadığımız için bu borçlar ödenemiyor. Şu an 1 milyar borcun yüzde 40'ı faiz. Sadece bizim bölgemizde 25 bin çiftçiyi ilgilendiren bir durum bu." sözleriyle çiftçiler için yapılandırma konusunun önemine vurgu yaptı. Konuyu bir önceki Tarım Bakanı Faruk Çelik'e de ilettiğini ve Bakan Çelik'in konunun üzerinde durduğuğunu söyleyen Ilıcalı "Daha önce Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey konu ile ilgili çok uğraşmıştı buradan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum, şimdi ise Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba bu sorunun çözümü için çok uğraşıyor." dedi. Çiftçilerin artık müjde beklediğini ifade eden Ilıcalı "Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile dün görüştüm, en son bir önerge vermiştim torba yasada, Bakanımız bir sonrakinde değerlendirelim demişti. Şu an çiftçilerimiz bizlerden müjde bekliyor." diye konuştu.

"2026'ya Kadar Avrupa'yı Geçecek Önemli Tesislerimiz Olcak"

Bulunduğu her ortamda Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına Adaylığı hususunu dile getiren Ilıcalı "Kış olimpiyatlarına adaylığımızı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 12 Nisan’da Erzurum’dan Dünya’ya ilan etti. İlgililere talimat verdi. Erzincan ve Kars ile beraber Olimpiyatlara aday olacağız." dedi. Adaylık sürecini yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini sunan Ilıcalı "Spor Bakanımız bu konuyu yakından takip ediyor, verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Süreç daralıyor, çalışmalarımıza bu minvalde yön vererek, hızlanmalıyız. Şunu belirtmek isterim ki; ismi geçen ülkeler iki kere bu olimpiyatlara ev sahipliği yapmışlar. 2026’ya kadar devam edecek projelerimizle, Avrupayı geçecek önemli tesislerimiz olacak. Tesislerimizi geliştirerek bu organizasyonu gerçekleştireceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz. Konu ile ilgili yol haritası çıkarmak adına sizden bir randevu arzımız da var. Size ayrıntılı bilgi sunmak isteriz." ifadeleriyle süreci hızlandırmak adına çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Ayrıca Erzurum’un kış potansiyeli açısından önemli bir yeri olduğunu da belirten Ilıcalı, "Bölgemizin inanılmaz bir kış turizmi potansiyeli var. Sayın Bakanımız Numan Bey ile görüştüm. Bu konuda TURSAB ın da desteği ile Erzurum’da kapsamlı bir çalıştay talebimiz var. Enerji Bakanımıza da dün arz ettim, O’ da sağolsun bölgenin potansiyeli ile ilgili fikirlerini söyledi, farklı bir pencere açıp bölgemizin gelişimi ve kalkınması adına bir çalıştay yapacağız." cümlelerinin altını çizdi.

"Erzurum Kale Şehirdir, Göçü Engellemeliyiz"

Erzurum’un en önemli sorunlarından biri olan göç sorununa da değinen Milletvekili Ilıcalı "Bölgemiz göç veriyor, Erzurum kale bir şehir. göçü engellemek, vatandaşımıza iş imkanları yaratmak adına, Uzundere İlçemizde halkımız sebze meyve işi yapıyorlar ve bu bölgemiz heyelan bölgesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü’n den bir talebimiz var, 1 senedir devam ediyor. Yeni yerleşim için üniversite raporu verildi fakat bürokrasiyi bir türlü aşamadık." diyerek çözüm için tekrar talepte bulundu.

Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen Tramvay Projesi’ni de gündeme getiren Ilıcalı "Kendi imkanlarımızla hazırladığımız 13 km'lik tramvay projemiz hava kirliliğinin önlenmesi açısındanda oldukça önemli. Projemizi onaylayan Ulaştırma Bakanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Yapımı için inşallah bu sene olur diye düşünüyoruz." dedi.

Son olarak ülkemizdeki trafik kazalarına dikkat çeken Ilıcalı "Değerli Başbakanım konuşmanızda bölünmüş yollardan bahsettiniz, trafik kazaları ve yaşanan can kayıplarında, yaklaşık yüzde 60 oranında azalma olsa da hala her sene yollarda 7 bin 300 kişi hayatını kaybetmeye devam ediyor .Bu konu da hali hazırda bir çok bakanlığı ilgilendirdiği için; İçişleri Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza konu ile ilgili çalışmalarımızı arz ettim. Bu konunun hükümet projesi olması manasında yapılacak bir çalışmanın çok yararlı olacağını düşünüyorum." diye belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler