Erzurum Valisi Memiş'ten Cumhuriyet Bayramı mesajı

Erzurum Valisi Memiş'ten Cumhuriyet Bayramı mesajı

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Memiş, mesajında, milletçe Cumhuriyetin ilanının 97. yıl...

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, milletçe Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü büyük bir mutluluk ve heyecanla Cumhuriyetin temellerinin atıldığı illerin başında gelen dadaşlar diyarı Erzurum’da gururla kutlamanın sevinci içinde olduklarını belirtti.

29 Ekim'in çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek vatan mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu anlatan Memiş, şunları kaydetti:

"Türk milleti dili, dini, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir. Ve yürümeye, tarihi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin varlığıyla, birlik ve dirlik içinde ilelebet devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözlerinden bizlere düşen görev; Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, kollamak ve yaşatmaktır. Bu zaferi bizlere miras bırakan başta Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve ecdadımızı minnet, şükran ve rahmetle yad ediyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler