Eski Devlet Hastanesi Mart 2016’da hizmette

Eski Devlet Hastanesi Mart 2016’da hizmette

Kars Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Atıf Deniz, Kars Eski Devlet Hastanesi’nin Mart ayında hizmete gireceğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine 26 Haziran 2014 tarihinde başlayan Deniz, eski devlet hastanesinin inşaat süreciyle ilgili açıklama yaparak, inşaatın yüzde 95 inin bittiğini söyleyerek, “Gidip incelediğimizde yoğun bakım ve diyaliz üniteleri sayı olarak Kars’ın nüfusunu karşılayacak bir durumda değildi. Kars Iğdır’dan, Ardahan’dan, Artvin’in Şavşat İlçesi’nden Erzurum’un Şenkaya’sından sevk alan hasta olduğu için önemlidir. Kars nüfusu merkez 80 bin civarında il geneli ise 300 bine ulaşmış durumda. Bu sayıya diğer illeri de katarsak toplamda 500 bine ulaşmaktadır. Bu nedenle bu sayıya hitap edecek bir Kars oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Deniz ayrıca, “Bunun için sağlık açısından Kars Harakani Devlet Hastanesi’nin yüzde 95’i bitmişken biz oradaki yoğun bakımı sayısını ve diyaliz sayısını arttırdık. Artı yazın bu bölgeye hem Avrupa’dan hem buradan gelip çalışan insanlarımız hem de batı illerinden gelen insanlarımız Kars’a geliyor. Onların içerisinde de yine diyaliz hastaları oluyor. Yaz mevsiminde bu yoğunluk artıyor. Bu durumu da hesaba katarak biz oradaki diyaliz ünitelerinin sayısını arttırdık. Daha sonra Kars Harakani Devlet Hastanesini hizmete açtık. Eski Kars Devlet Hastanesi ve Kadın Çocuk Doğum Hastanelerini Kars Harakani Devlet Hastanelerine taşıdık. Böylelikle hastanemizde çalışan hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız  hem de hizmet alan Kars halkı ve diğer illerden gelen vatandaşlarımız daha modern bir hastanede eşit imkanlarla hizmet almasını sağlıyoruz. Kars Devlet ve Kadın Doğum Çocuk Bakım Hastanesini o mantıkla taşımış olduk.” diye konutu.

Deniz daha sonra, “Eski Devlet Hastanesi binasında bir takım projeler oluşturuluyor. Bu projelerimizde Psikiyatri Servisi Fizik Tedavi, Ağız Diş Sağlığı Merkezimizi ve Kadın Doğum Çocuk Bölümlerini Eski Devlet Hastanesinde bir kompleks olarak taşımayı planlıyoruz. Bunun için proje aşaması bitti. Bundan sonra artık yapım aşamasındaki ihaleye başlamış olacağız. En kısa sürede bunu da hayata geçirmiş olacağız. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman Kars Harakani Devlet Hastanesi daha rahatlamış olacak. Bu rahatlama ile birlikte Kars Eski Devlet Hastanemiz modern şartlarda nitelikli yataklara sahip olacak. İki yataklı, bir yataklı, modern cihaz ve donanımlarla oluşmuş bir hastane olacak ve buna bağlı olarak hem Kars Eski Devlet Hastanesi ve yeni Harakani Devlet Hastanesine yeni bölümler ilave etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Kanserin önemine de değinen Deniz, “Yine biliyorsunuz ki çağımızın en önemli hastalığı olan kanser bu hastalığa yakalanan insanlar büyük illere giderek bunun teşhisini ve tedavi uyguluyorlar. Özellikle bizim Kars’ta onkoloji teşhisi konulmuş hastalarımız tedavilerini yürütebilmeleri için hastanemizde onkoloji üniteleri oluşturmak istiyoruz. Onkoloji ünitelerinde hastalarımız gelip tedavilerini olabilecekler bu hastalığı bulunan vatandaşlarımızın büyük şehirlere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracağız. Ayrıca bölgemizde yaşlı nüfusunun fazla olduğu bir bölge çünkü göç verdiği için genç nüfusumuzun sanayi ve iş imkanı olan illere göç etmiş durumdalar. Burada yaşlı hastalarımız için özellikle yaşlı bakım üniteleri oluşturmak istiyoruz. Beraberinde anjio ünitesi oluşturmak istiyoruz. Beraberinde de kalp damar cerrahını geliştirmek istiyoruz. Kalp ameliyatlarını gerçekleştirecek ve gelecekte bir merkez oluşturacağız.” açıklamalarında bulundu.

Deniz daha sonra şunları söyledi:

“Karsa tabiî ki evde bakım hizmetleri bizim için çok çok önemli. Bakanlığımızın da özellikle vurguladığı evde bakım hizmetleriyle hastalarımızı yerinde, evinde, ilçesinde tedavi etmek için Kars Harakani Devlet Hastanesi dışında Selim İlçe Devlet Hastanesinde de bu birimi oluşturduk. Bu günlerde Arpaçay ve Digor ilçe devlet hastanelerimizi de açmış olacağız. Arpaçay ve Digor ilçe devlet hastanelerimizde ve Selim ilçe devlet hastanemiz gibi yataklı servis olacak. Hastalarımız orada yatmış olacak ve orada dahiyle çocuk, aile hekim uzmanı mümkün olursa kadın doğumcu bu durumda sağlık hizmetleri vermiş olacağız. Oradaki sağlık hizmetlerini aşan durumlar olduğu zaman bütün cevabını Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde modern dizayna kavuşturacağımız eski Kars Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirmiş olacağız.”

Deniz konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gerçekten biz bu bölgeyi sağlık merkezi olarak oluşturmak istiyoruz. Ayrıca bildiğiniz gibi Kars bizim serhat şehrimiz, Ardahan Serhat şehrimiz, Iğdır Serhat Şehrimiz yani biz burada diğer ülkelerle sınır iliz. Ayrıca sağlık turizmini geliştirme noktasında da çalışmalarımız var. Biz burada özellikle sağlık hizmetlerini oluşturursak Türki cumhuriyetlerinden gerçek anlamda biz hasta sevki alabileceğiz. Bu noktada Üniversite ile işbirliği içerisinde hem de diğer müdürlüklerle işbirliği içerisindeyiz. Dış ülkelerdeki sağlık yöneticileri ile temasa geçerek bölgemizdeki sağlığın çıtasını hangi aşamalara getirmek istediğimizi paylaşmış olacağız ve bu çıtayı gerçekleştirmek için çaba harcanıyor. Hem bölgemizdeki siyasetçilerle üniversite ile Kars Valiliği ile ve bakanlık arasında mekik dokumaya devam edeceğiz ne kadar güçlü mekik dokuma yaparsak ne kadar güçlü bir iletişim gerçekleştirirsek Kars’a daha sağlıklı, daha kaliteli ve modern, daha teknolojik sağlık hizmetini getirmiş olacağız. İnsanlar tebessüm edecek daha memnun olacak ve bizde memnun olup memnun edeceğiz. Yani memnun etki memnun ol, mutlu etki mutlu ol… biz memnun olmak istiyoruz, biz mutlu olmak istiyoruz. Kars Eski Devlet Hastane’mizin inşaatı proje aşamasında. Ondan sonra yapım ihalesi belli bir süreç alıyor. Bunlar bizim hedefimiz. Kars Eski Devlet Hastanesi’nde Ocak-Şubat gibi oradaki dış inşaat işimiz olmadığı için içeride yapım işlerimiz olacağından kış mevsiminde de bu yapım işlerine devam edeceğiz. Bu açıdan yani Mart 2016’da bu hastanemizi de faaliyete geçireceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler