Eski Süt Fabrikasının Akıbeti Bilinmiyor!

Eski Süt Fabrikasının Akıbeti Bilinmiyor!

Kars'ta Eski Süt Fabrikası Hizmet Binası Yıkılarak Harabeye Döndü Eski Süt Fabrikası’nın yerini vatandaşları rahatsız ederken, akıbetinin de ne olacağı bilinmiyor.

Uzun yıllar önce özelleştirilen ve özelleştikten sonra içerisindeki makineleri sökülerek başka illere götürülen, fabrika atıl vaziyette bırakıldı. Zaman zaman içkicilere de ev sahipliği yapan fabrika binası, hemen yanı başında bulunan kız yurdu için de tehlike arz ediyor. Her geçen gün daha da harabeye dönen fabrikanın yerinin değerlendirilmesini bekleyen Karslılar, Türkiye’nin ilk ve tek süt tozu üretiminin de geçmişte bu fabrikada yapıldığını ifade ettiler.

1985 yılında özelleştirilen Kars Süt Mamulleri Müessesesi içerisi boşaltıldıktan sonra yıllarca atıl durumda kalmış, son dönemlerde fabrika arsası üzerinde Kız Yurdu yapıldı. Fabrikaya ait yaklaşık 40 lojman ise Afgan mülteciler yerleştirildi. Afgan mültecilerin lojmanları ile kız yurdunun da aynı yerde bulunması da ayrı sorun. Vatandaşlar yetkililerden süt fabrikasının yerinin yıkılarak tamamen temizlenmesini istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler