Esmerler Kars'ı ablukaya aldılar

Esmerler Kars'ı ablukaya aldılar

Başka şehirlerden gelerek Kars'ta dilencilik yapan ve vatandaşlar arasında "esmerler" denilen dilenciler çevre yolunun kenarına kurdukları çadır ve park ettikleri araçlarda şehri adeta abluka altına almışlar.

Kars'a dilenmek için gelen ve kent merkezi dışında kurdukları çadırlarda yaşayan dilenciler, vatandaşları da canından bezdirdi. Bazı zamanlarda evlerde hırsızlık olaylarına da karıştıkları görülürken Cadde ve sokakları işgal eden dilenciler adeta vatandaşa yapışarak zorla para koparıyor. İşyerleri sahiplerini de rahatsız eden dilenciler sabah akşama kadar dilendikten sonra akşamları mesken tuttular bölgelerde kurdukları çadırlarda yaşıyorlar.

Yanlarında bulunan küçük çocukları da kendileriyle birlikte dilendiren , dilenciler duygu sömürüsü yaparak vatandaşların zaafından yaralanmayı da fırsata çeviriyor. Kars merkez ve ilçelerine de giden dilenciler, esnaf ve vatandaşlardan da zaman zaman tepki görüyor. Dilenciler, cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerini tek tek dolaşarak duygu sömürüsü yapıyor. Vatandaşlar arasında da "esmerler" olarak bilinene dilenciler, küçük çocuklarını da dilendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler