Esnaf ve sanatkarlara bayram müjdesi

Esnaf ve sanatkarlara bayram müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile PTT işbirliğinde "PTT Esnaf Kart" hayata geçirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Esnafımız PTTBank'tan özel faiz oranlarıyla kredi alabilecek. Esnafımıza Pttcell'den özel tarifelerden, önemli indirimlerle PTTsigorta güvencesinden ve PTT Kargo indirimlerinden faydalanacak" dedi. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile PTT işbirliğinde "PTT Esnaf Kart" hayata geçirildi. Bu proje ile esnaf ve sanatkarlar çeşitli indirim ve avantajlar kazanacak. PTT Esnaf Kart'ın lansmanında konuşan Bakan Arslan, esnaf ve sanatkarların önemli birer aktör ve topluma örnek olduğunu dile getirdi. Hükümetlerin esnaf ve sanatkarlara önem verdiğini belirten Arslan, "Esnaflarımızın değişen ve gelişen yaşam şartlarına uyum sağlaması amacıyla bir çok hizmeti daha uygun şartlarda ve daha hızlı vermiş olacağız. Esnafımız PTTBank'tan özel faiz oranlarıyla kredi alabilecek. Esnafımıza Pttcell'den özel tarifelerden, önemli indirimlerle PTTsigorta güvencesinden ve PTT Kargo indirimlerinden faydalanacak. e-Ticaret konusunda bu birlikteliğin esnafımız, dışarıya açılması, daha fazla ihracat yapması ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlaması adına bu uygulamayı çok önemsiyorum. ePttAVM.com sitesi sizlerin çok daha rahat ve güvenle ihracat yapmanıza imkan verecek. Sadece 81 ile değil, dünyanın her yerine kolay ulaşmasınızı sağlayacak. Kargo ve gümrük masrafı olmaksızın dünyanın her yerine en kolay ihracat yöntemiyle ulaşmasınız önemli. EPTT AVM satış, pazarlama ve reklam desteği verecek. 22 ülkeye devlet güvencesinde satış yapabilecek. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile gönderim ücretlerinde yüzde 25 indirim sağlanacak. Kısacası esnaf ve zanaatkarımız artık PTT'nin desteğiyle daha da güçlü olacak" şeklinde konuştu. 
PTT'nin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının birimleri ile Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonun projenin arkasında olmasının önemli olduğuna değinen Arslan, gelişen ve değişen dünyada geleneksel yöntemlerle ilerlemenin mümkün olmadığını ya da yeterli olmadığını gören şirketlerin, dönüşmek ve yeni sistemlere ayak uydurmak için yapısal değişikliklere gittiğini belirtti. 

"Sektörün dünyada söz sahibi olmasını sağlayacağız" 
PTT'nin giderek büyüdüğünü ve Dünya Posta Birliği'nin başkanı olduğunu anımsatan Arslan, "22 ülke ile olan anlaşma sayısını daha da arttıracağız. Güç birliğimiz devam edecek, PTT büyümesine devam edecek. Birileri PTT 15 yıl önceki haline dönmesini istiyor. Biz dünkü gibi bu şirketlerin batmasını bekleyemeyiz, emin adımlarla ileriye doğru yürüyeceğiz. Hizmet yelpazemiz genişliyor, yakın zamanda 5 binin de üzerinde çalışma arkadaşları alarak PTT'yi büyüteceğiz. Hep beraber bu ülkeyi güçlendireceğiz, bu ülke bugün 10 kat büyümeden bahsediyorsa, bugünden sonra yeni sistemle bu hızı daha da arttıracağız" diye belirtti. 

Bakan Tüfenkci: "Esnafımız nefes alacak" 
Programda konuşan Bakan Tüfenkçi de, Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projenin tanıtımında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Aslında proje diyorum ama yapılan bu çalışma birçok projeyi kapsayan uzun soluklu bir işbirliği" diyen Tüfenkci, proje sayesinde ağır rekabet koşullarıyla mücadele eden esnafın nefes alacağını, müşteri yelpazesini genişleteceğini, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabileceğini aktardı. Esnafın toplumun omurgası olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Sizleri e-PTT AVM'nin kapsamına alıyoruz. Bu noktada esnafımıza yeni bir ufuk açmış oluyoruz, bu projenin il il tanıtılmasını isterim. Bir diğer avantaj ise finansmana erişim. Ak Partinin iktidara geldiği 2002 yılında esnaf ve sanatkarlara sağlanan destek miktarı yalnızca 154 milyon TL'idi. Bugünse esnaf ve sanatkarlarımız, yüzde 4-5 gibi cüz’i faiz oranlarıyla kredi kullanabiliyor. Esnafımızın kullandığı kredinin bakiyesi de 27 milyar TL’yi aşmış durumda. 2002’de 63 bin olan kredi kullanan esnaf sayısı bugün 460 binin üzerinde. İnşallah PTT Esnaf Kart ile bu projenin meyvelerini almış olacağız. Bahsettiğimiz hizmet ve ürünlerin içinde; PTTcell, PTTkargo, PTTkep, PTTsigorta ile nakit ve değerli taş lojistiği gibi hizmetler de yer almaktadır. Kimsenin gidemeyeceği yere PTT gidiyor, bütün imkanlarını bu topraklara ve esnaflarımıza veriyor" diye konuştu. 

"PTT Esnaf Kart bayram müjdesi oldu" 
Programda konuşan PTT AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ise bu proje ile bir paradigma değişikliğine gidildiğini ifade ederek, esnafın rekabet etme gücünü arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Bozgeyik, projenin sonuçlarını dönemsel olarak değerlendireceğini belirterek farklı projeleri de hayata geçireceklerini kaydetti. 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, bu ayın Ramazan olması vesilesiyle bu projenin bayram müjdesi olduğunu vurguladı. PTT Esnaf Kart'ın avantajlarına değinen Palandöken, "Dünya teknolojisi küçücük bir kart üzerine yüklenmiş oldu. 15 Temmuz'un kahramanları da esnaf ve sanatkarlarımızdır, işte bu teknolojik gelişmeler onlar için. Artık parayı cebinizde değil kartta taşıyacaksınız" dedi. 

esnaf-ve-sanatkarlara-bayram-mujdesi--(1).jpgesnaf-ve-sanatkarlara-bayram-mujdesi--(2).jpgesnaf-ve-sanatkarlara-bayram-mujdesi--(3).jpgesnaf-ve-sanatkarlara-bayram-mujdesi--(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler