Esnafa Kompanzasyon Sertifikası Verildi!

Esnafa Kompanzasyon Sertifikası Verildi!

“Kamu Özel Sektör İş Birliği ile Kars'ta Mesleki Eğitim Gelişiyor Projesi” çerçevesinde; Elektrik Tesisat ve Pano Montörlerine Sertifikaları törenle dağıtıldı.

Hibe Programı kapsamında; Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin ortaklaşa yürüttükleri; “Kamu Özel Sektör İş Birliği ile Kars'ta Mesleki Eğitim Gelişiyor Projesi” çerçevesinde; Elektrik Tesisatçısı ve Pano montajcıları için Kars Elektrik/Elektronikçiler Odasının işbirliği ile yapılan kompanzasyon eğitimi sonucu yapılan sınavda başarılı olan Elektrik Tesisat ve Pano Montörlerine Sertifikaları törenle dağıtıldı.

Kars ESOB toplantı salonunda yapılan Törene Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Adem Burulday, Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Cengiz Birdal, Oda Başkanları ve Esnaf katıldı.

Törende bir  konuşma yapan Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Cengiz Birdal; projenin  tanıtım sunumunu yaparak bir çok eğitim ve faaliyeti kapsayan projenin fazlarından biri olan bu eğitimle   ile işletme sahiplerine  ve eğitimcilerimize, Elektrik Tesisatçısı ve Pano montajcıları için “kompanzasyon” eğitimi verilerek, günümüzde çok önemli bir hale gelen elektrik sistemlerinin kompanze edilmesi hususunda işletmelerimizin  tam yetkin bir hale gelmeleri yönünde önemli bir merhale kat edildiğini vurguladı.

Elektrik Elektronikçiler Odası Başkanı Metin İzgübarlas ise yaptığı konuşmada; Birlik Başkanlığı ve Oda Başkanlığı olarak böyle bir eğitimin Karslı esnafa verilmesinden duyduğu  memnuniyeti dile getirerek, oda olarak bu tip eğitimlerin verilmesinin hep arkasında olacaklarını beyan ederek, böyle bir eğitimin verilmesinde başta Merkez Müdür A.Cengiz Birdal ve  Proje Koordinatörü Merkez Müdür Yardımcısı Sertan Sefertaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Sertifika Töreninin ardından Elektrikçiler/Elektronikçiler Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan plaketler Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Adem Burulday tarafından Merkez Müdürü A. Cengiz Birdal ve Merkez Müdür Yrd. Proje Koordinatörü Sertan Sefertaş’a takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler