‘Eti senin, kemiği benim..'

‘Eti senin, kemiği benim..'

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, sanayi esnafını ziyaret eden Vali Özdemir, esnasın 'çırak yetiştiremiyoruz' şeklinde dert yanmalarına “eti senin kemiği benim devri tarihe karıştı” dedi.

‘Eti senin, kemiği benim..'

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, sanayi esnafını ziyaret eden Vali Özdemir, esnasın ‘çırak yetiştiremiyoruz’ şeklinde dert yanmalarına “eti senin kemiği benim devri tarihe karıştı” dedi.

Yılın ahisi seçilen esnaflara, şedleri bağlandı ve çeşitli hediyeler verildi

Her yıl 17 – 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hafta dolayısıyla Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından da yılın ahisi seçilen esnaflara, şedleri bağlandı ve çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra da Ticaret İl Müdürü Ticaret İl Müdürü Havva Arat, Ahilik Haftasının anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arat konuşmasında; Ahiliğin, sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir gelenek olduğuna dikkat çekti.

VALİ ÖZDEMİR SANAYİ ESNAFINI ZİYARET EDEREK SORUNLARINI DİNLEDİ

Vali Özdemir ve beraberindekiler sanayi esnafını işyerlerinde ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında Kars Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Namık Akça da Vali Özdemir’e eşlik etti.

 “ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM” ZİHNİYETİ TARİHE KARŞITI

Ziyaret sırsında sanayi esnafı Vali Özdemir’e Kars’ta artık çırak yetiştirilemediğine dikkat çekerek dert yandılar. Bunun üzerine Vali Özdemir de tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da ‘Eti senin, kemiği benim' zihniyetinin ortadan kalktığını söyledi.

SANAYİYE TAŞINMAYAN ESNAF EKMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALIYOR

Sanayiye taşınmayan ve il merkezinde faaliyetlerine devam eden esnafların ekmeklerini ellerinden aldığı noktasında da Vali Özdemir’e dert yanan sanayi esnafı yaşadıkları her türden sıkıntılarını: “Bundan birkaç yıl önce il merkezinde faaliyetlerini sürdüren tamirci esnafının Sanayiyi taşınması kararı alındı. Fakat Belediyenin gücü bu esnafları il merkezinden çıkartarak sanayiye taşınmalarına yetmedi. Bizlerde yıllardan beridir sanayide çile çekiyoruz. Vatandaşta sanayiye gelmeyerek tamir işlerini il merkezinde hallediyor. Böylece bizlerin ekmeklerimizi elimizden alıyorlar. Yağmur yağdığı zaman sanayinin içi, çevresi ve bazı işyerleri sular altında kalıyor.  Sanayi bölgesinde PTT, karakol ve bankamatiklerin bulunmaması da bizlere büyük sıkıntılar yaşatıyor. Zaten şehre 10 kilometreuzaklıkta bulunan sanayideki işyerlerimize gidip gelmekte büyük sıkıntılar yaşamaktayız.  Firmaların sattıkları yeni araçlara 7 yıla kadar garanti süresi tanımaları zaten belimizi kılmaktadır. Kış şartları Kars’ta uzun ve ağır geçmesi nedeniyle yazın kazandığımızı kışın yemek zorunda kalıyor. Çünkü kış şartlarında yeteri kadar ve masraflarımızı çıkartacak kadar bile iş yapamıyoruz. Dolayısıyla dertlerimizi ve sıkıntılarımız anlatmakla bitmez” şeklinde ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler