Evde Bakım Hizmetleri Devam Ediyor

Evde Bakım Hizmetleri Devam Ediyor

Kars'ın Arpaçay ilçesinde yürütülen evde sağlık hizmeti kapsamında, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında tedavilerinin takibi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından titizlikle yürütülüyor.

Evde Bakım Hizmetleri Devam Ediyor

Kars’ın Arpaçay ilçesinde yürütülen evde sağlık hizmeti kapsamında, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında tedavilerinin takibi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından titizlikle yürütülüyor.

Randevu sistemine dayalı olarak yürütülen evde sağlık hizmetleri; hastaların tercih ve durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan programa göre hastalar evde ziyaret edilerek; bakım ve tedavileri yapılmak suretiyle gerçekleştiriliyor. Uzun süredir gerçekleştirilen hizmet sonrası personel ile hastalar arasında iş ilişkisinden öte aile yakınlığı kurulurken hastaların personeli görünce yaşadığı sevinç verilen hizmetin ne kadar yerinde ve anlamlı olduğunu gösteriyor.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sinem Aslan, Sağlık Memuru Celal Demirpınar ve Ebe Nurhan Kahriman tarafından yürütülen sağlık hizmetinde hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri ve hastaya ev ortamında uygulanabilecek tıbbi müdahaleler ziyaretler esnasında yapılarak hasta yakınları da konu hakkında bilgilendiriliyor ve sağlık ihtiyaçları tam anlamıyla karşılanıyor.

Yürütülen sağlık hizmetleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem; son yılarda ülkemizde gerçekleştirilen sağlık hizmetlerinin en önemlilerinden biri olan evde bakım hizmetiyle vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarının evlerine kadar götürülmesinin çok önemli ve devrim niteliğinde bir gelişme olduğunu, hasta ve yakınları için de yaş, mevsim şartları, yol, maddi imkanlar gibi faktörleri göze alınca büyük bir kolaylık olduğunu, hastalar ya da yakınları ile yaptıkları görüşmelerde verilen hizmetlerden son derece memnuniyet duyulduğunu ifade ederek yürütülen başarılı çalışmalar nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi ekibini ve emeği geçenleri tebrik etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler